ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεν: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Δημοσίευση 17 Δεκεμβρίου 2014, 14:38 / Ανανεώθηκε 17 Δεκεμβρίου 2014, 14:38
Ρεν: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Facebook Twitter Whatsapp

Στην «εκστρατεία φόβου» στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ζητώντας από τον πρώην Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το ευρώ, και νυν αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Όλι Ρεν να πάρει θέση.
 

Στην «εκστρατεία φόβου» στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια, ζητώντας από τον πρώην Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το ευρώ, και νυν αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Όλι Ρεν να πάρει θέση.
 
«Κύριε Ρεν αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανότατα επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Ο Όλι Ρεν απάντησε:

«Ευχαριστώ για την ερώτηση κύριε Παπαδημούλη. Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα πάλι αυτές αυξάνονται. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr