ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαϊκάλης: Μου πρόσφεραν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια για να ψηφίσω Πρόεδρο

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2014, 09:27 / Ανανεώθηκε 19 Δεκεμβρίου 2014, 15:05
Facebook Twitter Whatsapp

Βόμβα έριξε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποιος αποκάλυψε πως έγινε απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βόμβα έριξε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη

Αποκάλυψε πως έχει δει υλικό με προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή εν ενεργεία και συγκεκριμένα του Παύλου Χαϊκάλη και πως τα στοιχεία όλα είναι στον Εισαγγελέα. 

Όπως είπε πρόκειται για νεώτερη υπόθεση από αυτή της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου και πως το υλικό που είδε και ο ίδιος με την απόπειρα χρηματισμού μαζί με όλα τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Πρόσθεσε δε πως είναι θέμα χρόνου να βγουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ίσως και εντός της ημέρας. 

Πρόκειται για τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος αμέσως μετά παρενέβη στην εκπομπή και επιβεβαίωσε την απόπειρα χρηματισμού, πριν από 15 μέρες. 

Με το που έγινε η απόπειρα είπε ο κ. Χαϊκάλης ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματός του και στην συνέχεια στον εισαγγελέα εφετών κ. Παναγιωτόπουλο. 

Ο κ. Χαϊκάλης είπε πως του προσέφεραν 700.000 ευρώ, διακανονισμό του δανείου και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρίες, δηλαδή μια προσφορά που κυμαίνεται από τα δύο έως τρία εκατομμύρια. Ο κ. Χαϊκάλης έχει στα χέρια του οπτικοακουστικό υλικό το οποίο εχει καταθέσει στον Εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, τραπεζικό στέλεχος προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη. 

Μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο θα δώσουν συνέντευξη τύπου στη 1 σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη. 

Τι απαντά η Εισαγγελία

Από την πλευρά της η Εισαγγελία  επιβεβαιώνει την κατάθεση των στοιχείων από τον κ. Χαϊκάλη το περασμένο Σάββατο ωστόσο από αυτά δεν επιβεβαιώνεται η προσπάθεια χρηματισμού του.

Οι πολιτικές αντιδράσεις στις καταγγελίες Χαϊκάλη

Η υπόθεση πάντως έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη παρενέβη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως εκτιμά πως πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία, για την οπία όμως δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο εαν δεν δει τα στοιχεία. 

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ είπε πως ο συνάδελφός του Παύλος Χαϊκάλης, έχει καταθέσει υλικό με τη φωνή, την εικόνα καθώς και το όνομα του δράστη.