ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι υποστήριξε ο Χαϊκάλης στην Επιτροπή Δεοντολογίας για χρηματισμό και δάνειο (Βίντεο)

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2014, 17:03 / Ανανεώθηκε 22 Δεκεμβρίου 2014, 21:34
Τι υποστήριξε ο Χαϊκάλης στην Επιτροπή Δεοντολογίας για χρηματισμό και δάνειο (Βίντεο)
Intime News photo agency
Facebook Twitter Whatsapp

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο, έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο, έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να τον πείσει να χρηματιστεί και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Αποστολόπουλος του είπε: «Το Ποτάμι τα παίρνει από παντού. Ο Θεοδωράκης είναι πιο έξυπνος γιατί δεν έχει μόνον έναν-δύο χορηγούς», χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι «και άλλοι τα παίρνουν». 

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε, επίσης, ότι ο κ. Αποστολόπουλος του είπε ότι τις 700.000 ευρώ, το ποσό δηλαδή που του υπεσχέθη για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, θα του τα έφερνε ή ο ίδιος (σ.σ. Αποστολόπουλος) ή «ο φρουρός του προέδρου» και συγκεκριμένα ενός τραπεζίτη, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατονόμασε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας. 

Αναφορικά με τις 5.000 ευρώ που όπως λέει ο κ. Χαϊκάλης, έδωσε ως δάνειο στον Αποστολόπουλο για να τα επενδύσει ο ίδιος στο Χρηματιστήριο, «επειδή είχε πληροφορίες από τη Deutche Bank», και όχι για λογαριασμό του ιδίου, ο βουλευτής υποστήριξε ότι: «Είχα δανείσει στον Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ προκειμένου, ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος να κάνει χρηματιστηριακή συναλλαγή, και όχι για να τα επενδύσει για λογαριασμό μου στο Χρηματιστήριο». 

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο Αποστολόπουλος του επέστρεψε τμηματικά 5.800 και συγκεκριμένα, δύο εμβάσματα των 500 ευρώ, 800 ευρώ και 2000 ευρώ. Υποστήριξε επίσης, ότι του έδωσε άλλα 2.000 ευρώ και του είπε (σ.σ. ο Αποστολόπουλος) «αυτά για να τα ΄χεις καλά με τον Πρόεδρο». «Ποιον πρόεδρο, τον Καμμένο;» τον ρώτησε ο κ. Χαϊκάλης. «Όχι, με τον πρόεδρο της τράπεζας» του απάντησε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 

Για τις δηλώσεις περί επιστροφής τόκων από τον κ. Αποστολόπουλο, ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι το δήλωσε «πάνω στην ένταση της στιγμής». «Δεν υπάρχει 10% τόκος, δεν έχω πουθενά μετοχές, δεν υπάρχει πουθενά το όνομά μου» τόνισε ο κ. Χαϊκάλης. 

Νωρίτερα, εισερχόμενος στη Βουλή, ο κ. Χαϊκάλης τόνισε πως δεν αγόρασε ποτέ μετοχές.

Δείτε το βίντεο: