ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δηλώσεις Τόλιου για τις καταθέσεις προκαλούν την έντονη αντίδραση της ΝΔ

Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου 2015, 13:57 / Ανανεώθηκε 2 Ιανουαρίου 2015, 15:23
Νέες δηλώσεις Τόλιου για τις καταθέσεις προκαλούν την έντονη αντίδραση της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο νέες δηλώσεις του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολύσιων.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο νέες δηλώσεις του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολύσιων.

Ο κ. Τόλιος σε νέες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών αναφέρθηκε στη λύση των εντόκων γραμματίων τα οποία όπως είπε «δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουνε οι ξένοι και ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες μπορούν να τα αγοράσουν», προσθέτοντας όμως «πως δεν θα έχει υποχρεωτική μορφή και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δέσμευση χρημάτων των μεγαλοκαταθετών».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου».

Ο κ. Σταμάτης πρόσθεσε πως «δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ!» καταλήγοντας πως «επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;». 

Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο ψέματα». 

«Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης απαντώντας στην Κουμουνδούρου, λέγοντας πως είναι «επικίνδυνοι και άσχετοι». 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr