ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση στον Παπανδρέου: «Ο κληρονόμος που καταστρέφει το ΠΑΣΟΚ»

Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου 2015, 19:15 / Ανανεώθηκε 2 Ιανουαρίου 2015, 20:28
Ολομέτωπη επίθεση στον Παπανδρέου: «Ο κληρονόμος που καταστρέφει το ΠΑΣΟΚ»
Facebook Twitter Whatsapp

Ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου για την ίδρυση του νέου κόμματος εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, στην επίσημη πρώτη της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου για την ίδρυση του νέου κόμματος εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, στην επίσημη πρώτη της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. 
 
Σε δήλωσή της, με φόντο τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, η νέα εκπρόσωπος επικοινωνίας χαρακτήρισε ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού  να ιδρύσει δικό του κόμμα και να μην συμπαραταχθεί με την παράταξη. 
 
Με μια ρητορική άνευ προηγουμένου, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του τέως προέδρου, χαρακτηρίζοντας ειλημμένη την απόφασή του και κατηγορώντας τον ότι «συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό».
 
Στην απέναντι πλευρά, οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου εργάζονται πυρετωδώς για το νέο  Κίνημα, όπως χαρακτηρίζουν τον κόμμα που ανακοινώνεται επισήμως αύριο. Το ξήλωμα του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει. Πριν από λίγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης παραιτήθηκε από όλα τα όργανα της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αναμένονται οι παραιτήσεις τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, των Φίλιππου Σαχινίδη, Θάνου Μωραΐτη και Συμεών Κεδίκογλου
 
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και το αυτί του πρώην Πρωθυπουργού δεν ιδρώνει εδώ και καιρό από τις εκκλήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τα πάντα είναι έτοιμα ώστε αύριο να καταθέσει την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματός του και να ανακοινώσει έμβλημα και όνομα, στο πρότυπο των επιλογών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. 
 
Χαρακτηριστική είναι η σημερινή του παρέμβαση στην οποία τόνισε  ότι δεν πρόκειται για ένα νέο κόμμα αλλά για Κίνημα. Η λέξη αυτή θα αποτελεί το ένα συνθετικό στο όνομα του κόμματός του. Πίσω του βρίσκονται πολλοί εθελοντές και νέοι άνθρωποι, που εργάζονται πυρετωδώς για την εκλογική μάχη. Ήδη λειτουργούν ως «καθιερωμένο» κόμμα, ενώ νωρίτερα ο διευθυντής του γραφείου του Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησε ενημέρωση πολιτικών συντακτών που καλύπτουν ΠΑΣΟΚ.
 
Στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο επικρατεί έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ώρες με συσκέψεις για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο Γιώργος Πεταλωτής ήταν από τους πρώτους που κατέφθασε, καθώς και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου. Παρών ήταν και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου.