current views are: 1

8 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:59

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει τους νεκροθάφτες των εισοδημάτων τους

Για κινδυνολογία σε βάρος του αγροτικού κόσμου από τον Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 12:59’
αρθρο-newpost

Για κινδυνολογία σε βάρος του αγροτικού κόσμου από τον Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για κινδυνολογία σε βάρος του αγροτικού κόσμου από τον Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη ότι σπέρνουν τον κίνδυνο σε όλα τα θέματα και με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Επικαλούνται τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά προς τον αγροτικό κόσμο «για δήθεν απώλεια των χρημάτων χρημάτων από την ΚΑΠ, στην περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση». 

«Έχουν τεράστιο θράσος, οι ίδιοι που συμφώνησαν και αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τη νέα ΚΑΠ που μέχρι το 2020 μειώνει δραστικά το αγροτικό εισόδημα λόγω των μεγάλων περικοπών των κονδυλίων να απειλούν για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χαμένα χρήματα είναι γεγονός απ τις πολιτικές τους και οι ίδιοι είναι οι αυτουργοί. Είναι αυτουργοί του ξεπουλήματος της ΑΤΕ, της εξοντωτικής φορολογίας , των παρακρατήσεων ενισχύσεων και επιστροφών, της στοχοποίησης του αγροτικού κόσμου από τις ακραίες πολιτικές λιτότητας» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και παραθέτουν τις προτάσει του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική.

Όπως αναφέρουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και προτείνει την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ με ανακατανομή πόρων από τα πλεονασματικά προϊόντα του Βορρά στα ελλειμματικά του Νότου (οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο, ζάχαρη κλπ). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, την οποία παρουσίασε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα ( αναπτυξιακή Αγροτική τράπεζα, διαχείριση κόκκινων δανείων, νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, μείωση κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο-ρεύμα- εφόδια, παρεμβάσεις στις υποδομές για αποταμίευση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, αναθεώρηση της ΚΑΠ με αύξηση των ενισχύσεων). 

Αυτές είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν πηγές της Κουμουνδούρου, για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και παραγωγής. «εν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές ο κ.Σαμαράς και καταφεύγει στην κινδυνολογία. Ο αγροτικός κόσμος, όμως, γνωρίζει πλέον καλά ότι οι δήθεν μνημονιακοί σωτήρες, είναι οι νεκροθάφτες του εισοδήματος και της αξιοπρέπειας του» καταλήγουν.  


σχετικα αρθρα