ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χτύπημα από τον Τόλιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να προβεί σε στάση πληρωμών

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2015, 14:38 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2015, 14:38
Νέο χτύπημα από τον Τόλιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να προβεί σε στάση πληρωμών
Facebook Twitter Whatsapp

Επιμένει ο Γιάννης Τόλιος στη θέση ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα διστάσει να προβεί σε στάση πληρωµών ή να κάνει δηµοψήφισµα για να αντιμετωπίσει τις ενεδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμένει ο Γιάννης Τόλιος στη θέση ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα διστάσει να προβεί σε στάση πληρωµών ή να κάνει δηµοψήφισµα για να αντιμετωπίσει τις ενεδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών». 

«Παραμένει θέση του ΣΥΡΙΖΑ "καμία θυσία για το ευρώ"», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Κεφάλαιο, ο υποψήφιος στη Β΄Αθήνας, τονίζοντας ότι θα αντιμετωπιστούν οι όποιοι «εκβιασμοί του ευρωπαϊκού κατεστημένου με όλα τα δυνατά μέσα». 

Και συνεχίζει: 

Πριν από έναν μήνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλ.Τσίπρας,  δήλωσε ότι δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν μας αναγκάσουν. Άρα, δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι στις θέσεις μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει ότι για την επίτευξη διαγραφής του χρέους θα χρησιμοποιήσει, σε περίπτωση εκβιασμού, όλα τα δυνατά όπλα πίεσης.  Από τη διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων και την καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, έως την προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων, κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου, αλλά και για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης κ.ά. 

Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιήσουμε άμεσα τη διαδικασία διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ το κυριαρχικό μας δικαίωμα αναδιάρθρωσης του χρέους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Όλα αυτά– και άλλα– είναι τα όπλα στη φαρέτρα μας».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να αναμετρηθεί με οποιαδήποτε εξέλιξη, προσφεύγοντας στη στήριξη του ελληνικού λαού. Το δημοψήφισμα - αναφέρει ο κ. Τόλιος- είναι μια πιθανή μορφή στήριξης, αλλά όχι η μοναδική. «Έως τώρα οι κυβερνήσεις ουδέποτε ρώτησαν τον ελληνικό λαό και εφαρμόζουν τα Μνημόνια καταπατώντας βάναυσα το Σύνταγμα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν «το ευρώ είναι μονόδρομος», ο κ. Τόλιος τονίζει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριακές του αποφάσεις και στη διακήρυξη των ευρωεκλογών τονίζει ότι θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του ευρώ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή. Δυστυχώς, οι κυρίαρχες ελίτ των Βρυξελλών και Βερολίνου αντιμετώπισαν εξαρχής την Ελλάδα ως ιδιόμορφο «πειραματόζωο», ενώ ενίσχυσαν το αυταρχικό και αντιλαϊκό οικοδόμημα της ΟΝΕ με νέους πυλώνες (ESM, Δημοσιονομικό Σύμφωνο, 6μηνα συντονισμού κ.ά.), καταπατώντας θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα και συρρικνώνοντας δραστικά την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου, αγωνίζεται για επαναθεμελίωση του ευρωπαϊκού οράματος με όρους λαών και εργαζομένων και σοσιαλιστικής προοπτικής.

Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει σε συνεργασία με κόμματα του μνημονιακού τόξου και δυνάμεις του κατεστημένου που ψαρεύουν στα θολά νερά, λειτουργώντας ως ανάχωμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr