current views are: 1

14 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:44

Παππάς: Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ το 2015

«Είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράξουμε τον ΕΝΦΙΑ του 2015» τόνισε ο υποψήφιος Β’ Αθήνας, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο Βήμα fm, διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

Δημοσίευση 14:44’
αρθρο-newpost

«Είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράξουμε τον ΕΝΦΙΑ του 2015» τόνισε ο υποψήφιος Β’ Αθήνας, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο Βήμα fm, διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

«Είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράξουμε τον ΕΝΦΙΑ του 2015» τόνισε ο υποψήφιος Β’ Αθήνας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Βήμα fm, διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. 

Αναλυτικά: 

Δημοσιογράφος: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015;

Νίκος Παππάς: «Αυτό θα γίνει αμέσως προφανώς. Είναι στα πρώτα μέτρα μας, είναι δέσμευσή μασς, δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο.

Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δις λιγότερα από τα 3,4 δις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας».

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί ένα μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας».

Σημείωσε, επίσης, ότι «εάν βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας, με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα υπάρξουν όροι ευρύτερης στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει μετά και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής. Και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ιστορικά διλήμματα. Νομίζω ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή τη στιγμή ένα πρόγραμμα που δεν προβλέπει αυτή τη στιγμή χαλάρωση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών συμφωνιών για να εφαρμοστεί. Προϋποθέτει συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας, δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά, προστατεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μηδέν του εισοδήματος και κάνει κάτι για τη μεσαία τάξη.»

Αναφορικά με το αίτημα για τη διεξαγωγή debate Σαμαρά-Τσίπρα τόνισε:

«Όχι απλά ισχύει η διαθεσιμότητά μας. Θα το χαιρετίσουμε αν αλλάξει στάση ο κ. Σαμαράς. Θα είναι θεσμική μας υποχρέωση.»


σχετικα αρθρα