current views are: 2

20 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:33

Στις τάξεις των θρυλικών αλεξιπτωτιστών 132 άνδρες (φωτό)

Από το χέρι του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά, πήραν οι  132 άνδρες τις «πτέρυγες αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα».

Δημοσίευση 12:33’
αρθρο-newpost

Από το χέρι του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά, πήραν οι  132 άνδρες τις «πτέρυγες αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα».

Από το χέρι του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά, πήραν οι  132 άνδρες τις «πτέρυγες αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα», κατά τη διάρκεια ειδική τελετής που πραγματοποιήθηκε στη σχολή, η οποία εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής. 

Η στιγμή που παίρνουν τις «πτέρυγες» όσοι έχουν αποφοιτήσει από το   Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών (ΣΒΕΑ) είναι πολύ σημαντική και δεν λησμονείται ποτέ. Πόσω μάλλον αν το «διακριτικό» αυτό το λαμβάνουν από τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΣ. Κάτι βέβαια που γνωρίζει και ο αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και για τον λόγο αυτό θέλησε χτες να παραστεί και να επιβραβεύσει ο ίδιος τα παιδιά αυτά των Ειδικών Δυνάμεων

Συγκεκριμένα μετά από οχτώ εβδομάδες σκληρής εκπαίδευσης αποφοίτησαν  12 Μόνιμοι  Αξιωματικοί, 26 Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί καθώς και 94 Οπλίτες θητείας.

Στην τελετή παρέστησαν ο διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ αντιστράτηγος  Βασίλειος Τελλίδης, ο διευθυντής των Ειδικών Δυνάμεων υποστράτηγος Γεώργιος Μαυρομανωλάκης καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας, Κωνσταντίνος.

Η ηγεσία του ΓΕΣ γνωρίζει ότι μπορεί να βασίζεται στους άνδρες αυτούς και ότι θα παλέψουν με «νύχια και με δόντια» κάτω από αντίξοες συνθήκες για να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί. Μπορούν να φτάσουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού και να προκαλέσουν μεγάλο και καίριο πλήγμα. Επίσης, και αρχηγός ΓΕΣ έχε τελειώσει αυτή τη σχολή και μάλιστα προχώρησε στην ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο που του δίνει τη  δυνατότητα να προσγειωθεί με ακρίβεια λίγων μέτρων στο επιθυμητό σημείο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε και μία μικρή επίδειξη στον Ασπρόπυργο.


σχετικα αρθρα