ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν μέσα σε ένα μήνα στο Δημόσιο 2.500 έως 3.500 υπάλληλοι

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2015, 09:09 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2015, 09:49
Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν μέσα σε ένα μήνα στο Δημόσιο 2.500 έως 3.500 υπάλληλοι
Facebook Twitter Whatsapp

Tην άμεση επαναπρόσληψη, μέσα σε ένα μήνα, 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tην άμεση επαναπρόσληψη, μέσα σε ένα μήνα, 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως θα επιστρέψουν οι απολυμένοι που προέρχονται από τις δεξαμενές των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των καθηγητών των ΕΠΑΛ από και κάποιες άλλες κατηγορίες. Πάντως διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για την ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Σε ότι αφορά τα χρήματα που θα χρειαστούν για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Επίσης διευκρίνισε ότι στους 2.500 με 3.500 υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Αυτοί όπως είπε θα επαναπροσληφθούν, όμως δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα καταργηθεί ή όχι η αποκαλούμενη προσωπική διαφορά στο Δημόσιο, απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, το οποίο θα έρθει αργότερα, και συνεπώς δεν συνιστά την πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr