current views are: 1

29 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση11:29

Χρυσοβελώνη: Υπέρ της κατάργησης της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Υπέρ της κατάργησης του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο τάχθηκε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Δημοσίευση 11:29’
αρθρο-newpost

Υπέρ της κατάργησης του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο τάχθηκε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Υπέρ της κατάργησης του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο τάχθηκε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Με αφορμή τις σχετικές εξαγγελίες του Υπουργού αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  Γιώργου Κατρούγκαλου αναφέρει ότι «από το 2012 οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και εγώ προσωπικά ως αρμόδια τότε Τομεάρχης, πολεμήσαμε πολύ σκληρά τον παραλογισμό με τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο. Παρά τα όσα υποσχόταν ο πρώην υπουργός κ. Μανιτάκης, τελικά οι διαθεσιμότητες οδήγησαν επί Μητσοτάκη σε χιλιάδες άδικες απολύσεις».

Η κυρία Χρυσοβελώνη κάνει λόγο για «άδικες απολύσεις, γιατί έγιναν χωρίς καμία ατομική αξιολόγηση και παράλογες γιατί προκάλεσαν ζημία του δημοσίου συμφέροντος, όπως π.χ. στην περίπτωση της φύλαξης των σχολείων».

Παράλληλα, προτείνει την «αποσύνδεση της κινητικότητας στο Δημόσιο από οποιαδήποτε μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουν την προφανή στήριξη στο μέτρο ανάκλησης των απολύσεων που έγιναν μέσω διαθεσιμοτήτων..

«Μόνη λύση είναι η παροχή θετικών κινήτρων από το κράτος στους ενδιαφερόμενους να μετακινηθούν σ’ όσες υπηρεσίες υπάρχει ανάγκη» τονίζει.


σχετικα αρθρα