current views are: 1

2 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση18:53

Βερολίνο: «Δεν θα κλάψει κανείς αν δεν πάρετε τη δόση» – ΔΝΤ: «Μόνος συνομιλητής η τρόικα»

Σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα κρατούν το Βερολίνο και ΔΝΤ.

Δημοσίευση 18:53’
αρθρο-newpost

Σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα κρατούν το Βερολίνο και ΔΝΤ.

Σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα κρατά το Βερολίνο. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Mega, κυβερνητικός παράγοντας για τη Γερμανία ισχύουν όλες οι μέχρι τώρα συμφωνίες και τα χρονοδιαγράμματα, στα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα. 

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, στη γερμανική κυβέρνηση αναμένουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τονίζουν ότι το τέλος της παράτασης του ισχύοντος προγράμματος είναι η  28η Φεβρουαρίου.

Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι και η απάντησή τους στο ερώτημα αν θα εκταμιευθεί η δόση των 7 δισ.ευρώ για την Ελλάδα. «Δεν θα κλάψει κανένας στο Βερολίνο αν δεν πάρετε τα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Άνγκελα Μέρκελ και Ματέο Ρέντσι, συμφώνησαν σε κοινές δράσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, πηγές του ΔΝΤ ανέφεραν στο Mega ότι η επιτήρηση στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταργηθεί και ότι ο μόνος συνομιλητής της ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση παραμένει ο Ρίσι Γκογιάλ. Εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι παραμένει σε ισχύ το ελληνικό πρόγραμμα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, ενώ σημείωσε ότι το δίχτυ ασφαλείας του Ταμείου δεν θα είναι διαθέσιμο, αν καταργηθεί το πρόγραμμα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επαφή της Κριστίν Λαγκάρντ με την ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνει στην Αθήνα ειδική αποστολή, αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Στόχος να αποτελέσουν τους διαμεσολαβητές ανάμεσα σε Ελλάδα και Βρυξέλλες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ς με τους ευρωπαίους εταίρους. 

 


σχετικα αρθρα