current views are: 1

3 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση20:06

Ήσυχος: Έκτακτο σχέδιο διάσωσης της αμυντικής βιομηχανίας

Τη μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Δημοσίευση 20:06’
αρθρο-newpost

Τη μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Τη μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Ο κ. Ήσυχος εξέφρασε την πολιτική βούληση για διάσωση και ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα- που θα καλύπτει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και την εξαγωγική δραστηριότητα της-, στο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης της κυβέρνησης για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Η διάσωση όμως της αμυντικής βιομηχανίας δεν γίνεται ούτε με εκποιήσεις, ούτε με ειδικές εκκαθαρίσεις, ούτε με ξεπουλήματα, ούτε με υπερεργολαβίες που δεν είναι αναγκαίες. Στρατηγική μας στόχευση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αν μέσα σ ‘αυτήν δεν είναι η αμυντική βιομηχανία, όλα τα εργοστάσια, όλες οι μονάδες που είναι διάσπαρτες στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε, το έκτακτο σχέδιο διάσωσης της αμυντικής βιομηχανίας, όπως είπε, περιλαμβάνει το ανθρώπινο δυναμικό, το νομοθετικό έργο.

«Ακολουθεί το δεύτερο σχέδιο, το μεσοπρόθεσμο», το οποίο διευκρίνισε, δεν έχει προσδιοριστεί ως προς το χρόνο εφαρμογής του, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συσκέψεις, και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συνεισφέρουν σ’ αυτό το σχέδιο.

«Η επόμενη φάση αυτού του σχεδίου είναι το σχέδιο ανάπτυξης κάτω από τη λογική ενός ενιαίου φορέα. Ένας ενιαίος φορέας για την αμυντική βιομηχανία, που δεν θα καλύπτει μόνο τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που ήδη όπως ξέρετε τρέχουν και παραγγελίες. Πρέπει να δούμε άμεσα την πρώτη ύλη που χρειάζεστε για να ολοκληρωθούν οι παραγγελίες αυτές, διότι όποιος παραγγέλνει και δεν του τα δίνεις, δεν θα τον έχεις ξανά πελάτη. Και πρέπει να κρατήσουμε όχι μόνο την πελατεία αλλά να την επεκτείνουμε» υπογράμμισε ο κ. Ήσυχος.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανασυγκρότησης της αμυντικής βιομηχανίας, επισήμανε ότι θα αξιοποιηθούν οι πρεσβείες της χώρας ανά τον κόσμο.

Κάνοντας ειδική αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε:

«Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επανέρχεται η αξιοπρέπεια σ’ αυτή τη χώρα. Επανέρχεται η δικαιοσύνη κι αυτό που εμπεριέχει, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, ζήτησε τη συλλογική προσπάθεια όλων «χωρίς διαχωρισμούς» για «να σταματήσει η προσπάθεια κάποιων τυχοδιωκτών που θέλουν να μοιράσουν το εργοστάσιο και τα μηχανήματα και να πάρουν αυτό τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί». Για «να κινηθούν όλα τα εργοστάσια των αμυντικών βιομηχανιών -για τη σωτηρία της χώρας, τη σωτηρία των τοπικών κοινωνιών και του συγκεκριμένου εργοστασίου», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα