current views are: 4

27 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση16:31

Εξοργισμένος ο Σόιμπλε για τη «μυστική συνάντηση» Βαρουφάκη-Άσμουσεν

Σύμφωνα τη γερμανική εφημερίδα Sächsische Zeitung, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον γερμανό υφυπουργό εργασίας Γιέργκ Άσμουσεν.

Δημοσίευση 16:31’
αρθρο-newpost

Σύμφωνα τη γερμανική εφημερίδα Sächsische Zeitung, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον γερμανό υφυπουργό εργασίας Γιέργκ Άσμουσεν.

Σύμφωνα τη γερμανική εφημερίδα Sächsische Zeitung, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον γερμανό υφυπουργό εργασίας Γιέργκ Άσμουσεν, γεγονός που εξόργισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η συνάντηση μεταξύ του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εργασίας και του Γιάνη Βαρουφάκη έλαβε χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου, παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξοργίστηκε, καθώς η φερόμενη συνάντηση έγινε χωρίς να ενημερωθεί, ως όφειλε, καθώς οι επαφές με τον έλληνα υπουργό οικονομικών –μεσούσης της διαπραγμάτευσης– εμπίμπτουν στη δική του αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο κ. Άσμουσεν συμβούλευσε τον έλληνα Υπουργό Οικονομικών, πριν από τη συνάντηση του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να συμπεριφερθεί ώστε να πετύχει την ευμενή μεταχείριση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, αλλά και μια θετική αντιμετώπιση των ελληνικών αιτημάτων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, τέθηκε το θέμα της φημολογούμενης μυστικής συνάντησης του κ. Βαρουφάκη με τον υφυπουργό εργασίας Γιέργκ Άσμουσεν. 

Ερωτηθείσα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για σχετική συνομιλία μεταξύ των Άσμουσεν-Βαρουφάκη, όπως επίσης ότι ο κ. Άσμουσεν δεν έχει καμία επίσημη εντολή για διαπραγματεύσεις με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων του υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας. Πάντως, κανένας δεν διέψευσε την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.Σχετικά με το αν η Αθήνα έχει εκφράσει επιθυμία για επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο, η κυρία Βιρτς τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα, από όσα είναι σε θέση να γνωρίζει. 


σχετικα αρθρα