current views are: 3

4 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση05:07

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τη βιασύνη του και τις προεκλογικές κορώνες

«Το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μία ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη συνέχεια».

Δημοσίευση 05:07’
αρθρο-newpost

«Το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μία ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη συνέχεια».

Γράφει ο Τάκης Χατζής 

«Το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μία ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη συνέχεια». Αυτό επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου την οποία κατέθεσε χθες το κόμμα του Περισσού, φέρνοντας (εξ αντικειμένου) σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, που- θέλοντας και μη, έχει αφήσει για αργότερα το σκίσιμο του Μνημονίου.  

Αν κάποιος ευθύνεται για τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός δεν είναι άλλος από τον… ΣΥΡΙΖΑ! 
Θα θυμόσαστε- φανταζόμαστε- τα σενάρια που κυκλοφορούσαν παραμονές της διαδικασίας εκλογής του Σταύρου Δήμα ως Προέδρου Δημοκρατίας. Μιλάμε για τα σενάρια που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους ύψιστου εθνικού συμφέροντος, να συμφωνεί στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με αντάλλαγμα τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, τέσσερις με έξι μήνες αργότερα. Πρόκειται για σενάρια που δεν επαληθεύτηκαν.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως επιδίωξε οι εκλογές να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν. Ταυτοχρόνως κλιμάκωσε την αντιμνημονιακή του ρητορεία. Μιλούσε για διαγραφή του χρέους, για σκίσιμο του Μνημονίου και όλων των νόμων που το συνόδευσαν, για άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη, για αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη και πολλά άλλα.  

Τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και ήρθε αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα των οικονομικών προβλημάτων, τώρα που αντιμετωπίζει το φάντασμα της δημοσιονομικής ασφυξίας, κάποιοι άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Άρχισαν να προβληματίζονται μήπως και βιάστηκαν πολύ και αν θα ήταν καλύτερα (για λόγους ύψιστου εθνικού συμφέροντος) να συναινούσαν στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και οι εκλογές να μην γίνονταν τον Ιανουάριο, αλλά τον Μάιο ή τον Ιούνιο ή ακόμα και το φθινόπωρο. 

Ο Σαμαράς θα είχε παραμείνει στην κυβέρνηση, θα είχε καθαρίσει τη… μπουγάδα, η χώρα θα έβγαινε από το Μνημόνιο και όταν ερχόταν η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση υπό συνθήκες πολύ καλύτερες από αυτές που σήμερα καλείται να διαχειριστεί…


σχετικα αρθρα