ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Λαφαζάνη για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2015, 15:55 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2015, 15:55
Συναντήσεις Λαφαζάνη για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου
In Time Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊζάν στην Ελλάδα κ. R. Mustafayev.

Ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊζάν στην Ελλάδα κ. R. Mustafayev.

Στη συνάντηση μετείχαν και ο Αντιπρόεδρος Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR κ. El. Nassirov, ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR κ. A. Mammadov  και ο Αντιπρόεδρος της ΒΡ για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου κ.  Joe Murphy. 

Παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Σπ. Παλαιογιάννης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ε. Ουζουνίδου, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας κ. Απ. Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του υπουργού κ. Ν. Γεωργακάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ΤΑΡ. 

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει με την ΒΡ και τη SOCAR για τον ΤΑΡ. Επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό, η οποία προχωρά στις αναγκαίες ενέργειες για την ταχύτερη υλοποίησή του. Παράλληλα υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση την αναγκαιότητα να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα, πέραν αυτών που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες από όπου θα διέρχεται ο αγωγός.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αντιμετώπισαν με θετική διάθεση το αίτημα να ξεκινήσει διάλογος, πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις  της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οριστούν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις κοινές επιτροπές για την εξέταση του θέματος αυτού, αλλά και των άλλων ζητημάτων που αφορούν στην καλύτερη προετοιμασία για την υλοποίηση του έργου. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr