ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μύλος στη Βουλή για τους αντιεξουσιαστές

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2015, 19:11 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2015, 19:11
Μύλος στη Βουλή για τους αντιεξουσιαστές
Facebook Twitter Whatsapp

Σε νέα σφοδρή αντιπαράθεση, που δεν τιμά την εικόνα του κοινοβουλίου, οδηγήθηκαν τα μέλη της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Σε νέα σφοδρή αντιπαράθεση, που δεν τιμά την εικόνα του κοινοβουλίου, οδηγήθηκαν τα μέλη της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με αφορμή την είσοδο αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Την ίδια ώρα, νέες αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Προέδρου να τεθεί επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Ποταμιού. Απαντώντας σε αυτές τις αιτιάσεις η Πρόεδρος επικαλέστηκε το άρθρο 49 Α του Κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου μπορεί να οριστεί επικεφαλής.
 
Η ατμόσφαιρα άρχισε να «μυρίζει μπαρούτι» όταν τον λόγο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κυριαζίδης, ο οποίος αφού μίλησε για μια πρωτόγνωρη κατάλυση του Κοινοβουλίου, κατήγγειλε ότι βρισκόταν για 15 λεπτά σε ομηρία, καθώς προσπάθησε να βγει από τη Βουλή και δεν του επιτράπηκε (είχαν κλίσει οι έξοδοι). Αμέσως μετά, ζήτησε από την κ. Κωνσταντοπούλου να τοποθετηθεί επίσημα, ρητά και κατηγορηματικά για το θέμα.
 
«Είστε ανενημέρωτος», του απάντησε η Πρόεδρος και συνέχισε αναφέροντας την δήλωση που έκανε και δόθηκε στη δημοσιότητα με την οποία δίνει τις δικές της εξηγήσεις για το θέμα. «Με αυτά που λέτε ξεπερνάτε το σημερινό ζήτημα. Το αν είναι ακατανόητο είναι δικό σας θέμα», αντέτεινε ο κ. Κυριαζίδης μιλώντας σε έντονο ύφος.
 
«Αν με ξαναδιακόψετε θα λάβω μέτρα», απάντησε η Πρόεδρος, με τον βουλευτή της ΝΔ να λέει: «Είστε Πρόεδρος της Βουλής, όχι κοινοβουλευτικός εισαγγελέας για να μιλάτε έτσι».
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως έγινε διαστρέβλωση των γεγονότων σχετικά με την είσοδο ομάδας ατόμων στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για μια αντίδραση στο πλαίσιο των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών. Σημείωσε, μάλιστα, ότι κάποιοι θέλουν να δουν κλούβες στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πως η ίδια δεν πρόκειται να το κάνει.
 
«Για την ταμπακιέρα όμως δεν λέτε τίποτα», απάντησε εκ νέου ο κ. Κυριαζίδης, για να κάνει την «δυναμική» της εμφάνιση η Ραχήλ Μακρή, προκειμένου να ζητήσει την αποπομπή του βουλευτή τη ΝΔ από την επιτροπή, κάνοντας λόγο για χυδαίες και ρατσιστικές αναφορές.
 
Πάντως, λίγο πριν η κατάσταση ξεφύγει και αρχίσουν και πάλι τα γνωστά ενδοκοινοβουλευτικά έκτροπα, η Πρόεδρος έριξε τους τόνους ζητώντας να ξεκινήσει η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις που ήταν και το αντικείμενο της επιτροπής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr