ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοπραξία με τη Gazprom για τον αγωγό φυσικού αερίου - Μίλερ: «Πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα»

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2015, 18:16 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2015, 23:54
Κοινοπραξία με τη Gazprom για τον αγωγό φυσικού αερίου - Μίλερ: «Πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα»
Facebook Twitter Whatsapp

Πολύωρη συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο της ενεργειακή πολιτική και τη συνεργασία Αθήνας-Μόσχας για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά μέσα από την Ελλάδα. 

Πολύωρη συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο της ενεργειακή πολιτική και τη συνεργασία Αθήνας-Μόσχας για τη δημιουργία αγωγού  φυσικού αερίου που θα περνά μέσα από την Ελλάδα. 

Ο Αλεξέι Μίλερ ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση, η σύσταση κοινοπραξίας που θα άφορα στην κατασκευή του ελληνικού αγωγού. Στην κοινοπραξία θα μετέχουν κυρίως ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα εξέφρασε την υποστήριξη της στην υλοποίηση του έργου.

Ο επικεφαλής της Gazprom τόνισε ότι η όποια συμφωνία που θα υπογράφει, θα γίνει με βάση το κοινοτικό δίκαιο, ότι ο αγωγός θα διοχετεύει 47 δισ. κυβικά μέτρα αερίου προς την Ευρώπη καθώς και ότι η Ελλάδα θα έχει πολλαπλά οφέλη από αυτόν χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος. 

Προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον κ. Μίλερ, όπου συμφωνήθηκε να συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την προώθηση της επένδυσης του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Η ομάδα επίσης θα είναι αρμόδια για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και του οδικού χάρτη για το έργο.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr