ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαπέν: Δεν υπάρχει άλλη λύση από την συμφωνία

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2015, 13:29 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2015, 17:00
Σαπέν: Δεν υπάρχει άλλη λύση από την συμφωνία
Facebook Twitter Whatsapp

Υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές τάχθηκε μετά το πέρας της έκτακτης συνάντησής του με τον Γιάνη Βαρουφάκη σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές τάχθηκε μετά το πέρας της έκτακτης συνάντησής του με τον Γιάνη Βαρουφάκη σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν μιας συμφωνίας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την έκτακτη συνάντηση με τον έλληνα ομολόγό του, η οποία κράτησε μιάμιση ώρα και την οποίαν ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως «ευχάριστη και χρήσιμη». 

«Είναι πολύ σημαντικό, επειδή στο Eurogroup η επικοινωνία των υπουργών Οικονομικών είναι δύσκολη» εξήγησε ο  έλληνας υπουργός Οικονομικών, «είμαστε και πολλοί και δεν έχουμε μια ευκαιρία για να πληροφορηθεί ο ένας από τον άλλο, παρά μόνο να πληροφορούμεθα όλοι μαζί από τους θεσμούς, ιδίως σε περιόδους σαν αυτή που έχει πολύ μεγάλη σημασία η μέγιστη επικοινωνία»

Ο κ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να εκθέσουμε τις θετικές κινήσεις που έχει κάνει η Ελληνική κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο μέχρι τώρα, ώστε να επέλθει συμφωνία και ιδίως η παρουσίαση ενός συνολικού οράματος που έχουμε για το πως η Ελλάδα θα ξεφύγει από την κρίση, θα ανακάμψει και θα αρχίσει να αναπτύσσεται». 

Στο ερώτημα κατά πόσο η Γαλλία θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε : «Η απάντηση είναι θετική, η Γαλλία δεν μπορεί να μην παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες σε μια Ευρώπη η οποία ελπίζει να ξεπεράσει την κρίση». 

Ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Βαρουφάκη στην έξοδο, σχολίασε τη συνάντηση, μιλώντας για μία «καθοριστική στιγμή» και μια «καλή δυναμική» για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

«'Ηταν μια σημαντική συνάντηση, η ελληνική ηγεσία θέλησε να περάσει κάποια μηνύματα στους Ευρωπαίους υπουργούς, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και στην ΕΚΤ».

«Θεωρώ ότι έχουμε φθάσει σε μια καθοριστική στιγμή. Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή δυναμική στις συζητήσεις και έχουμε την ικανότητα -όχι τώρα εντελώς άμεσα- έχουμε όμως τη δυνατότητα να βρούμε έναν καλό συμβιβασμό. Εναν συμβιβασμό που θα επιτρέψει να υπάρξει σεβασμός προς την Ελλάδα και στην κυβερνητική της εναλλαγή, αλλά και συγχρόνως σε ολόκληρη την Ευρώπη ώστε να υπάρξει πρόοδος μαζί με την Ελλάδα. Είμαστε σε μια δυναμική στιγμή μια χρήσιμη στιγμή». 

Στο ερώτημα εάν προτίθεται να πάρει η Γαλλία κάποια πρωτοβουλία, ο Μ. Σαπέν απάντησε :«Οχι, η Ευρώπη λειτουργεί από κοινού, δεν παίζει ρόλο η πρωτοβουλία του καθενός, αλλά το να μπορούν να προχωρούν όλοι μαζί, ενώ σχετικά με τις δυσκολίες που προβάλλει τελευταία το ΔΝΤ ο υπουργός δήλωσε: «Κάθε θεσμός έχει τον δικό του προβληματισμό και εκφράζει τις απόψεις του. Σε δεδομένη στιγμή όμως θα πρέπει να κατασταλάξει. Πάντως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr