ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος και Γιαννακάκη υποψήφιοι για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2015, 14:55 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2015, 14:27
Θεοχαρόπουλος και Γιαννακάκη υποψήφιοι για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τον παραιτηθέντα γραμματέα της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο και η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Μετά τον παραιτηθέντα γραμματέα της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο και η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Δύο εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος, η κυρία Γιαννακάκη τονίζει σε δήλωσή της ότι η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της που την οδήγησαν στην εκλογική απίσχναση, παραμένει πιστή στις ιδρυτικές Αρχές και αξίες της για να συμβάλλει στην έκφραση των δυνάμεων της ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής, οικολογικής και ευρωπαϊστικής αριστεράς με σαφές μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης. 

Υπογραμμίζει ότι το τελευταίο χρόνο ταλανίστηκε από ετεροπροσδιορισμούς και έχασε το πολιτικό της στίγμα και στη παρούσα κατάσταση προηγείται ο καθορισμός της πολιτικής της ταυτότητας ενω η πολιτική συμμαχιών δεν είναι αυτοσκοπός.
 
«Η Αριστερά του 21ου αιώνα, με πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση περνά από την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος», σημειώνει στη δήλωση υποψηφιότητάς της.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε επιστολή του προς τα στελέχη του κόμματος τόνισε, μεταξύ άλλων:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω την καθεμία και τον καθένα προσωπικά ότι σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την Δημοκρατική Αριστερά αλλά και για την χώρα αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο επερχόμενο Συνέδριο για την Προεδρία του κόμματος μας, όπως ήδη ενημέρωσα πριν 10 ημέρες και την Κεντρική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση, δηλώνοντας παρών στην αλλαγή ηγεσίας. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα επειδή με βάση την πορεία των πολιτικών εξελίξεων αξίζει να ξαναπροσπαθήσουμε! Αξίζει μια ακόμη ευκαιρία στο κόμμα μας! Να γυρίσουμε σελίδα! Να τα αλλάξουμε όλα! Με υπέρβαση της σημερινής κατάστασης! 

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Δημοκρατική Αριστερά ως ανανεωτική, μεταρρυθμιστική, οικολογική και ευρωπαϊκή δύναμη της Αριστεράς δεν μπορεί να συμφωνεί με τις απορρυθμίσεις τις οποίες προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και με τα αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση. Γιατί αν συμφωνεί δεν θα έχει σχέση με τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατικής Αριστεράς. Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να πορευτούμε στο Συνέδριο μας ώστε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία. Η πορεία των πολιτικών εξελίξεων δείχνει ότι η Δημοκρατική Αριστερά που έχει ως θεμελιώδεις αρχές τον αριστερό ευρωπαϊσμό και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, έχει να προσφέρει στην χώρα».

Ενώ υπογράμμισε: «Θέλω να δεσμευθώ και να σας εγγυηθώ σε κάθε μία και σε κάθε έναν ξεχωριστά ότι θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα και να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα ανάκαμψης του κόμματος».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr