ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Στουρνάρα ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2015, 15:38 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2015, 16:39
Παραίτηση Στουρνάρα ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ακόμα και την παραίτηση του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα μετά το θέμα με την αποστολή του e-mail ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεντεύξεις τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακόμα και την παραίτηση του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα μετά το θέμα με την αποστολή του e-mail ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεντεύξεις τους.

Την παραίτηση του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε καταρχήν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Πετράκος: «Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε παραιτηθεί» δήλωσε στον ALPHA radio, αναφερόμενος στο e-mail που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας:

«Η φράση «υπονομεύει την εθνική προσπάθεια» είναι μεγάλη κουβέντα, για να την πω. Λέω όμως ότι υπάρχει πρόβλημα, ο καθένας κρίνεται με βάση την δουλειά που κάνει» δήλωσε αναφερόμενος στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρόσθεσε: ότι εκτός από το θέμα με το e-mail θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον κ. Στουρνάρα και για τον λογαριασμό του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του οποίου αποπλήρώθηκε η δόση στο Ταμείο χθες. Είπε πως ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε εκ των υστέρων την κυβέρνηση για το θέμα και συμπλήρωσε: «Βεβαίως ενημέρωσε την τελευταία εβδομάδα, αλλά αυτός ο λογαριασμός δεν εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα. Σας πάω λίγο πίσω και πρέπει να πω ότι την πρώτη ενημέρωση δεν την είχαμε από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, τον Απρίλιο, από την κ. Λαγκάρντ».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το θέμα είναι ότι αυτός ο λογαριασμός έπρεπε να είναι γνωστός από τις 26 Ιανουαρίου 2015. Αλλά υπάρχει και πρόβλημα σε σχέση με όλη αυτή την διαδικασία (της αποστολής του email), η οποία έχει διαψευστεί, επανήλθε σε αυτή η Εφημερίδα των Συντακτών, και γράφει σήμερα η Αυγή ότι υπάρχει κεντρικό ζήτημα».

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτσης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ALPHA άφησε αιχμές για τον κ. Στουρνάρα και για άλλα στελέχη της κρατικής μηχανής, λέγοντας ότι «δεν παρέχουν στην κυβέρνηση την βοήθεια που πρέπει. Δεν είναι εχθροί, ούτε 5η φάλλαγα, αλλά είναι αντίπαλοι» είπε ο κ Βούτσης σημειώνοντας ότι φαινόμενα τέτοια λόγω διαφωνιών με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπάρχουν και σε άλλους τομείς όπως το Γενικό Λογιστήριο, ο ΣΟΕ, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος άρχισε από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για e-mail που είχε φύγει από το γραφείο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Το δημοσίευμα διαψεύστηκε το Σάββατο το απόγευμα από την Τράπεζα, χθες ωστόσοι οι αποδέκτες του e-mail επιβεβαίωσαν ότι το παρέλαβαν, εγείροντας παράλληλα θέμα υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr