ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σρέντερ: Ορθώς βάλαμε την Ελλάδα στο ευρώ

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2015, 08:48 / Ανανεώθηκε 19 Μαΐου 2015, 08:48
Σρέντερ: Ορθώς βάλαμε την Ελλάδα στο ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Υπεραμύνθηκε των επιλογών του ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ σχετικά με την Ελλάδα. 

Υπεραμύνθηκε των επιλογών του ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ σχετικά με την Ελλάδα. 

«Ήταν σωστό να βάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild  και πρόσθεσε πως «βάσει των στοιχείων που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπήρχε τότε κανένα πρόβλημα».

Παρόλα αυτά ο πρώην καγκελάριος πρόσθεσε ότι μετά την υιοθέτηση του ευρώ «οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να έχουν παραδεχθεί ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο φορολογικό σύστημα. Εκεί έκαναν όλες οι κυβερνήσεις σημαντικά λάθη».

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα ο Σρέντερ επεσήμανε: «Η συμβουλή μου: η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε μια χώρα να καταστραφεί από τις διεθνείς αγορές».

Εξάλλου όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, ο Γερμανός πρώην καγκελάριος απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε: «Και επίσης το εύχομαι. Παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι είναι λάθος να κάνουμε εικασίες τώρα για ένα σχέδιο Β'. Διότι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής -μεταρρυθμίσεις και βοήθεια— δεν έχει καμία πιθανότητα» επιτυχίας.