current views are: 2

23 Μαΐου 2015
Δημοσίευση07:20

Κάλυψε Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη ο Στρατούλης

«Η Κεντρική Επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση, η όποια συμφωνία να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας» τόνισε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Δημοσίευση 07:20’
αρθρο-newpost

«Η Κεντρική Επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση, η όποια συμφωνία να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας» τόνισε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Η Κεντρική Επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση, η όποια συμφωνία να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας» τόνισε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις, είπε και ξεκαθάρισε ότι το σενάριο της στάσης πληρωμών είναι υπαρκτό, ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει σε ποιες τράπεζες και πόσα είναι τα διαθέσιμα των ταμείων, αποκαλύπτοντας ότι ζητήθηκε εγγράφως από τους οργανισμούς να πουν ποσά χρήματα έχουν στις τράπεζες. Έκανε δε γνωστό ότι τα διαθέσιμα των ταμείων σε εμπορικές τράπεζες ανέρχονται σε περισσότερα του 1 δισεκ. ευρώ. 

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στην ρύθμιση των 100 δόσεων. 

Για το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν είχε ως στόχο τον ταξίαρχο, αλλά «ήθελε να απευθύνει μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας ότι δουλειά της είναι να καταπολεμά το κοινό έγκλημα και όχι να σταματά πορείες».

Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατέγραψε τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα«Ο κ. Βαρουφάκης έχει αποδείξει ότι η απέναντι πλευρά είναι εκτεθειμένη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όλοι μαγνητοφώνησαν όλους στο Eurogroup. Θα υποκρινόμαστε πολιτικά; Δεν ξέρουν όλοι τι ειπώθηκε εκεί; Όλοι έγραφαν τι έλεγε ο Βαρουφάκης».

Ρωμανιάς: Επιμένουν οι δανειστές

«Οι δανειστές επιμένουν στην αύξηση του ορίου ένσημων για την κατώτατη σύνταξη στα 6.000, από τα 4.500 που είναι σήμερα» ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος ΡωμανιάςΕπίσης, ζητούν να πάνε στα 67 έτη περίπου 300.000 ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα και μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 62. Ο κ Ρωμανιάς άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο 2016 η χορήγηση της 13ης σύνταξης.

«Τα κεντρικά σημεία που παλεύουμε είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα εργασιακά, που δεν κάνουμε βήμα πίσω, το τρίτο το χρέος και το τέταρτο το αναπτυξιακό πακέτο» σχολίασε στον σταθμό μας η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.


σχετικα αρθρα