current views are: 4

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση04:27

Σε δύσκολη θέση η Παναρίτη μετά την απόρριψη της θέσης στο ΔΝΤ

Οι πιέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν τόπο και η κυρία Παναρίτη με επιστολή της αρνήθηκε τη θέση στο ΔΝΤ

Δημοσίευση 04:27’
αρθρο-newpost

Οι πιέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν τόπο και η κυρία Παναρίτη με επιστολή της αρνήθηκε τη θέση στο ΔΝΤ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολοπουλος 

Οι πιέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν τόπο και η κυρία Παναρίτη με επιστολή της αρνήθηκε τη θέση στο ΔΝΤ. Αυτό που δεν έγινε ειναι πως κανένας από τους υπεύθυνους δεν ανέλαβε την ευθύνη των επιλογών του. Ο κύριος Βαρουφάκης δεν έκανε δήλωση ανάκλησης της θέσης, το Μέγαρο Μαξίμου αρκέστηκε σε ένα non paper που κάλυπτε τον κύριο Βαρουφάκη.

Από την άλλη πλευρά όλους τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση η ίδια η κυρία Παναρίτη , η οποία πιστεύει σύμφωνα με συνομιλιτές της πως εκείνος που ειναι υπεύθυνος για το σάλο που ξέσπασε είναι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο κύριος Σαγιάς. Εκείνη δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί ξέσπασε πόλεμος για την τοποθέτηση της στο ΔΝΤ καθώς όπως λέει αυτό που ήθελε ήταν να βοηθήσει με τις γνώσεις της έτσι ώστε η χώρα μας να απαλλαγεί από τα μνημόνια.

Σε εκείνους δε που της χρεώνουν μνημονιακή πορεία τους καλεί απλώς να διαβάσουν τα όσα έχει γράψει τα τελευταία χρόνια. Η κυρία Παναρίτη παραμένει πίστη στο Γιάνη Βαρουφάκη και αναρωτιέται πως ειναι δυνατόν από τη μία να αντιδρούν ακόμη και στενοί συνεργάτες του κυρίου Τσίπρα και από την άλλη να βγαίνει κείμενο από το Μαξίμου πως η επιλογή της ελήφθη συλλογικά. Το πρόβλημα πάντως των επόμενων ημερών ειναι ποιός θα τοποθετηθεί στη θέση της κυρίας Παναρίτη, καθώς η ορκωμοσία θα γίνονταν την Παρασκευή και ενώ είχε ανακοινωθεί στο ΔΝΤ το όνομα της κυρίας Παναρίτη, με λίγα λόγια μύλος για ακόμη μία φορά χωρίς λόγο.


σχετικα αρθρα