ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης σε ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε εντολές από κανέναν για τον ρωσικό αγωγό

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2015, 20:22 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2015, 21:12
Λαφαζάνης σε ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε εντολές από κανέναν για τον ρωσικό αγωγό
Facebook Twitter Whatsapp

Στην προειδοποίηση του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, Άμος Χοχστάιν σχετικά με τον τουρκικό αγωγό αερίου απάντησαν με αιχμές κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. 

Στην προειδοποίηση του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, Άμος Χοχστάιν σχετικά με τον τουρκικό αγωγό αερίου απάντησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

«Δεν δεχόμαστε εντολές και υποδείξεις από κανέναν» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

Την ίδια ώρα, κύκλοι του Υπουργείου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου στο 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ, τόνιζαν ότι αυτές συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και υπογράμμιζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος, θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλλει στη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε την Ελλάδα ότι εάν «δεθεί» στο νέο αγωγό θα γίνει «μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης» κάνοντας λόγο για προσπάθεια «εισβολής» της Ρωσίας στην Ευρώπη και της παρουσίας της ως της μόνης προμηθεύτριας χώρας στην ήπειρο.

«Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τους αλλάξουν (σ.σ.: αναφέρεται στους Ρώσους), και μιλούν για να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως μηχανισμό που θα φέρει αγωγούς από τον ίδιο προμηθευτή μέσω της Ελλάδας μαζικά για την προμήθεια της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι όταν χτιστεί ένας νέος αγωγός, αυτός δεν μπορεί να αλλάξει καθώς καθιστά όλα τα άλλα σχέδια μη βιώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από μέρος της λύσης θα γίνει μέρος του προβλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr