current views are: 1

9 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση16:27

Δεν θα κατατεθεί αύριο νομοσχέδιο Σκουρλέτη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Έτοιμη να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, ακόμη και εντός της εβδομάδας, για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. 

Δημοσίευση 16:27’
αρθρο-newpost

Έτοιμη να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, ακόμη και εντός της εβδομάδας, για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. 

Έτοιμη να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, ακόμη και εντός της εβδομάδας, για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει νομοθετικές πρωτοβουλίες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν στο newpost, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν πρόκειται να κατατεθεί αύριο, «την πιο κρίσιμη ημέρα της διαπραγμάτευσης», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά,, οπότε και αναμένεται συνάντηση του κ. Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ για να ξεμπλοκάρει η συμφωνία. 

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή, με αξιωματούχους των θεσμών να επιμένουν να θέτουν εμπόδια σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό. Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε από τη Γενεύη όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία του ILO, ότι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού. 

Καθόλου τυχαία θεωρείται και η κίνηση 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μ επιστολή τους στον Πρωθυ7πουργό και τους κ.κ. Σκουρλέτη και Στρατούλη, ζητούν την άμεση κατάθεση στη Βoυλή, νομοσχεδίου για την αποκατάσταση των ΣΣΕ και την επαναφορά του κατώτατου μισθού. 

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας τάσσεται υπέρ τους ελληνικού σχεδίου με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, Guy Rayder, να δηλώνει θετικός στην προσπάθεια της Αθήνας για αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου και την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αποφασίστηκε η περαιτέρω συνεργασία της κυβέρνησης με τον ILO και η παροχή τεχνικής υποστήριξης.

 


σχετικα αρθρα