ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγανάκτηση ΥΠΕΞ για τη βεβήλωση μνημείου θυμάτων ναζισμού

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2015, 15:53 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2015, 15:53
Αγανάκτηση ΥΠΕΞ για τη  βεβήλωση μνημείου θυμάτων ναζισμού
Facebook Twitter Whatsapp

Την αγανάκτηση του ΥΠΕΞ εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, αναφορικά με τη βεβήλωση αναμνηστικής πλάκας στην πλατεία Πάφου στην Αθήνα.

Την αγανάκτηση του ΥΠΕΞ εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, αναφορικά με τη βεβήλωση αναμνηστικής πλάκας στην πλατεία Πάφου στην Αθήνα.

Σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε:

Εκφράζουμε τη αγανάκτησή μας για αυτή την προκλητική και μισαλλόδοξη ενέργεια βεβήλωσης ενός μνημείου, το οποίο έχει αφιερωθεί στη μνήμη αθώων θυμάτων της φρίκης του ναζισμού και του φασισμού, στα ελληνόπουλα εβραϊκής καταγωγής. Η βάρβαρη αυτή πράξη αποτελεί προσβολή για την Ελληνική κοινωνία και την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Ισραηλίτες συμπολίτες μας και συστρατεύονται μαζί τους στον κοινό αγώνα για περισσότερη ανεκτικότητα, εξάλειψη της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού και περιθωριοποίηση των μεμονωμένων εκείνων στοιχείων που καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας».