ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: Ο Τσίπρας είναι ο... Dirty Harry αλλά το ΔΝΤ θα τραβήξει την σκανδάλη

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2015, 11:09 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2015, 11:22
Guardian: Ο Τσίπρας είναι ο... Dirty Harry αλλά το ΔΝΤ θα τραβήξει την σκανδάλη
Facebook Twitter Whatsapp

Με τον Βρώμικο Χάρι, τον κλασικό ήρωα που υποδύθηκε ο Κλιντ Ιστγουντ, παραλληλίζει σημερινό δημοσίευμα του Guardian τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τονίζει ότι οι ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα τραβήξουν την σκανδάλη. 

Με τον Βρώμικο Χάρι, τον κλασικό ήρωα που υποδύθηκε ο Κλιντ Ιστγουντ, παραλληλίζει σημερινό δημοσίευμα του Guardian τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τονίζει ότι οι ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα τραβήξουν την σκανδάλη. 

Το δημοσίευμα αναφέρει :

Πρέπει να αναρωτηθείς: Αισθάνομαι τυχερός ; Το πιστεύεις αυτό φίλε; 

Αυτά τα λόγια που είπε ο Κλιντ 'Ιστγουντ στο Dirty Harry ήρθαν στο μυαλό οταν το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας στις Βρυξέλλες. 

Το μήνυμα του ΔΝΤ ήταν σύντομο και απότομο. Υπήρχαν ακόμα μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές. Δεν υπήρχε πρόοδος στο να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές. Οι δύο πλευρές ήταν πολύ μακριά από την συμφωνία.

Συμπληρώνει επίσης το δημοσίευμα: «Και αυτό έρχεται όταν σε συνομιλία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υπήρχε η εντύπωση ότι η συμφωνία είχε κλείσει. Φωνές από όλη την Ευρώπη είχαν ελπίδες ότι επίκειται λύση στην κρίση, αλλά αυτή η αισιοδοξία κάμφθηκε από τα νέα που ήρθαν από την Ουάσιγκτον. Ωστόσο, οι θεσμοί έχασαν πλέον την υπομονή τους. Δεν εντυπωσιάστηκε από την απόφαση της Ελλάδας να συμπτύξει τις τέσσερις πληρωμές προς το ΔΝΤ και έδειξε ενοχλημένο από την απροθυμία του Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, τις συντάξεις και τα εργασιακά». 

Όπως τονίζει η εφημερίδα:

Αυτό κρατά το πιστόλι στο κεφάλι του Τσίπρα. Μοιάζει σαν ένα οριακό σημείο, το σημείο που οι δανειστές τόνισαν «take it or leave it» και οι έλληνες πρέπει να αποφασίζουν αν πραγματικά το εννοούν. Μέχρι τώρα, η άποψη της Αθήνας ήταν ότι η τρόικα των θεσμών μπλοφάρει, ότι υπήρχε πάντα χρόνος για να κάνουν αλλαγές στις συντάξεις, το ΦΠΑ και τα άλλα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια. 

Τονίζει, επίσης, το άρθρο: «Η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα για ένα αριθμό λόγων: Θεωρεί ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί θα έδειχναν ιδιαίτερη φροντίδα για να αποτρέψουν οτιδήποτε θα έβγαζε την Ελλάδα έξω από το ενιαίο νόμισμα, γιατί θα ήταν ένα πισωγύρισμα στην ιδέα ότι η Ευρώπη θα πήγαινε μόνο μπροστά. Πιστεύει ότι η 'Ανγκελα Μέρκελ θα ήταν πρόθυμη να συμβιβαστεί από φοβο ότι ένα Grexit θα πίεζε τον Τρίπρα στις πρόθυμες αγκάλες του Πούτιν. 'Ηταν, δε, πεπεισμένη ότι οι μεταρρυθμίσεις ήταν εξαρχής λάθος»

Ο Guardian καταλήγει: 

Οι πιστωτές λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα των μεταρρυθμίσεων. Απλά μιλώντας, ξέρουν ότι η Ελλάδα ξεμένει πλέον από χρήματα και θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη. Έχουν πια εξαντληθεί με τον Τσίπρα να παριστάνει σαν να κρατά αυτός ένα 44άρι Magnum και απειλούν τώρα να τραβήξουν την σκανδάλη. Αυτό το «φιλμάκι» κλιμακώνεται την επόμενη εβδομάδα

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr