current views are: 1

20 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:43

Πυρετός επαφών με το βλέμμα στη διπλή «μάχη» των Βρυξελλών

Πολύωρες ήταν οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση 15:43’
αρθρο-newpost

Πολύωρες ήταν οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Πολύωρες ήταν οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, που είναι πολύ πιθανό να δείξουν την κατάληξη της διαπραγμάτευσης-θρίλερ με τους δανειστές.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε από νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, με την Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τέθηκε επί τάπητος το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι τις δύο συνεδριάσεις της Δευτέρας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, αύριο Κυριακή, στις 11:00 το πρωί, θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για σήμερα έχει προγραμματισθεί και νέα τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στην διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να προϊδεάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς ζητεί η πλευρά των θεσμών.

«Το επιδιώκουμε», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, στο ερώτημα εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα, ερώτημα που έθεσαν δημοσιογράφοι την ώρα που ο υπουργός αποχωρούσε από το Μαξίμου.
 
Λίγο νωρίτερα, αποχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
 
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 15:00, και παρέμεινε στο Μέγαρο Μαξίμου περισσότερες από τρεις ώρες. Η παρουσία του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup προκαλεί φόβους στην κυβέρνηση για το κλίμα που θα βρει ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής.

Αν το Eurogroup πάει καλά τότε οι πρωθυπουργός θα έχει πάρει μια καλή πάσα για την έκτακτη Σύνοδο. Αν όχι, τότε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αρχίσε σε ένα ήδη αρνητικό περιβάλλον το οποίο ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να μεταβάλει.

 


σχετικα αρθρα