ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο στη συνεδρίαση των Επιτροπών

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2015, 09:36 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2015, 18:25
Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο στη συνεδρίαση των Επιτροπών
Facebook Twitter Whatsapp

Με... γκρίνιες, αιχμές κατά της κυβέρνησης και εσωτερικά βέλη στη Βουλή ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στις επιτροπές της Βουλής με συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τράπεζες και τον κώδικα πολιτικής δικονομίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με... γκρίνιες, αιχμές κατά της κυβέρνησης και εσωτερικά βέλη στη Βουλή ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στις επιτροπές της Βουλής με συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τράπεζες και τον κώδικα πολιτικής δικονομίας. Όπως έγινε γνωστό, ψηφίστηκαν επί της αρχής τα άρθρα του νομοσχεδίου στη συνεδρίαση των Επιτροπών.

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.κατατέθηκε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, από την  κυβέρνηση και θα εξεταστεί σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας

Στο δεύτερο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται η οδηγία για τη θέσπιση πλαισίου για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας. Παράλληλα, θα γίνουν διορθώσεις στο πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου, καθώς και διορθώσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 
Αρχικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ωστόσο κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την προχειρότητά της αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ τάχθηκαν κατά κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.