
Για συμφωνία επί της αρχής έκανε λόγο η εκπρόσωπος Κομισιόν, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα. Η Annika Breidheart τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ακόμα πολιτκή συμφωνία, η οποία είναι απαραίτητη.
Για συμφωνία επί της αρχής έκανε λόγο η εκπρόσωπος Κομισιόν, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα. Η Annika Breidthardt τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ακόμα πολιτική συμφωνία, η οποία είναι απαραίτητη.
«Υπήρξε ολοκλήρωση των τεχνικών διαπραγματεύσεων και μένουν ορισμένες λεπτομέρειες προς διευθέτηση» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, λέγοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η πολιτική αξιολόγηση. «Εχουμε μια τεχνική συμφωνία, αυτό που δεν έχουμε είναι μια πολιτική συμφωνία και αυτή θα χρειαστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως ανακοίνωσε η Breidthardt, οι διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς «χθες ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία, εκτός από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ σήμερα θα συνομιλήσει με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ».
Νωρίς το απόγευμα σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας των υπουργών Οικονομικών των «28», ενώ για το εάν θα γίνει Eurogroup την Παρασκευή και συζήτηση για δάνειο-γέφυρα παρέμπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Eurogroup.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Νέα Δημοσκόπηση: Ηχηρά καμπανάκια στην κυβέρνηση για την ακρίβεια – Τι λένε για τα μέτρα – Δεν πείθουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Θετικό το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
- ΥΠΕΞ κατά Άγκυρας: «Προκαλείτε και παραπληροφορείτε» - Σκληρή απάντηση για τις συνεχείς παραβιάσεις
- Τουρκία: Έξαλλος ο Ερντογάν με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ - Όσα είπε στη συνεδρίαση του AKP
- Αν ο Σκουρλέτης ήταν στη θέση του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο…
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr