ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σε Τσίπρα και Καμμένο ο λογαριασμός του μνημονίου» - Οι αποφάσεις της ΝΔ

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2015, 19:52 / Ανανεώθηκε 12 Αυγούστου 2015, 20:46
«Σε Τσίπρα και Καμμένο ο λογαριασμός του μνημονίου» - Οι αποφάσεις της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών όπως και η στάση της Νέας Δημοκρατίας στην αυριανή ψηφοφορία του Μνημονίου στη Βουλή συζητήθηκαν στην πεντάωρη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, με διευρυμένη σύνθεση, στη Συγγρού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών όπως και η στάση της Νέας Δημοκρατίας στην αυριανή ψηφοφορία του Μνημονίου στη Βουλή συζητήθηκαν στην πεντάωρη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, με διευρυμένη σύνθεση, στη Συγγρού, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατακρίνει τα νέα μέτρα, αποφασίζοντας, ωστόσο να στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη στη συνεδρίαση υπήρξε διεξοδική συζήτηση όπου αναλύθηκε εκτενώς η δανειακή σύμβαση, το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν.

Εκφράστηκε έντονη κριτική για το βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και επισημάνθηκε ότι μια σειρά από εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, οδήγησαν σε πολύ επώδυνα μέτρα τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός. Έναν βαρύτατο λογαριασμό που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και βεβαίως ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Το πολιτικό συμβούλιο ανέδειξε όλα αυτά τα επώδυνα σημεία και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τα υιοθετεί αλλά αντίθετα τα κατακρίνει.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ παραμένει απαρέγκλιτα σταθερή στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας. Τέλος το πολιτικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΝΔ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 09:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Π.Ρ.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr