current views are: 2

14 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση16:37

Αριστερή Πλατφόρμα: Ωμός εκβιασμός η ψήφος εμπιστοσύνης – Δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση

Τις εξελίξεις που δρομολογεί το Μαξίμου μετά τις πρωινή ψηφοφορία στη Βουλή για το μνημόνιο σχολιάζει η ιστοσελίδα Iskra που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Δημοσίευση 16:37’
αρθρο-newpost

Τις εξελίξεις που δρομολογεί το Μαξίμου μετά τις πρωινή ψηφοφορία στη Βουλή για το μνημόνιο σχολιάζει η ιστοσελίδα Iskra που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Τις εξελίξεις που δρομολογεί το Μαξίμου μετά τις πρωινή ψηφοφορία στη Βουλή για το μνημόνιο, σχολιάζει η ιστοσελίδα iskra της Αριστερής Πλατφόρμας, χαρακτηρίζοντας «απόπειρα εκβιασμού» την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

«Δεδομένου του αποτελέσματος, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου» γράφει το iskra, ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία είπε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. 

Και συνεχίζει: 

Είναι προφανές ότι στόχος μίας τέτοιας ενδεχομένως πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να «ρίξουν» την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, τόνιζαν τον κατάφωρα εκβιαστικό  χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης που μόνο στόχο έχει να ασκήσει ψυχολογική πίεση και να βάλει σε εκβιαστικά διλήμματα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο 3ο μνημόνιο. 

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν θέλουν να «ρίξουν» την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία της». 

Υπογράμμιζαν, επίσης, ότι «με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε να εγκαταλείφθούν και να ακυρώθούν τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων».


σχετικα αρθρα