ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «χτύπημα» Λαφαζάνη σε Παυλόπουλο: Παραβιάζει το Σύνταγμα

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2015, 18:12 / Ανανεώθηκε 27 Αυγούστου 2015, 19:24
Νέο «χτύπημα» Λαφαζάνη σε Παυλόπουλο: Παραβιάζει το Σύνταγμα
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες αιχμές στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες αιχμές στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον για ωμή παραβίαση του Συντάγματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, προκαλεί «έκπληξη» η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «κατά την οποία δεν θα πραγματοποιηθεί  μετά τις άκαρπες εντολές η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 37 παρ. 3 εδ.  γ΄  του Συντάγματος».  

«Η μη πραγματοποίηση της σύσκεψης,  και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, παραβιάζει ωμά και προκλητικότατα  τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του Συντάγματος», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει:

Η κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου. Οφείλει να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις.

«Ελπίζουμε να μην πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr