current views are: 3

1 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:44

Άνω κάτω οι αρχηγοί για τα ντιμπέιτ – Στον «αέρα» η ημερομηνία

Στον «αέρα» παραμένουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Δημοσίευση 15:44’
αρθρο-newpost

Στον «αέρα» παραμένουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Στον «αέρα» παραμένουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Νωρίτερα, αποφασίστηκε το πρώτο ντιμπέιτ να πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτέμβρη, ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, και το δεύτερο στις 14 Σεπτέμβρη ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, οι ημερομηνίες πιθανόν να αλλάξουν, καθώς την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στις 8μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο ντιμπέιτ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ή στις 8 ή στις 9 Σεπτέμβρη.

Ενστάσεις από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή – Πυρά από ΛΑΕ

Αντίθετο με τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ δηλώνει το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, «η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού».

Παράλληλα, το ΚΚΕ εκφράζει την διαφωνία του και με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. «Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή» τονίζει το ΚΚΕ.

«Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες», αναφέρουν από το Περισσό.

Εκτός του ντιμπέιτ θα είναι και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Το κόμμα αντέδρασε με οργή και απειλεί ακόμα και με κατάληψη στα στούντιο της ΕΡΤ την ώρα του ντιμπέιτ.

«Ο νεομνημονιακός κ. Τσίπρας και ο παλαιομνημονιακός κ. Μείμαράκης τα βρήκαν σε τηλεοπτική στημένη μονομαχία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, εξαπολύοντας επίθεση στους προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. 


σχετικα αρθρα