ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Κατρούγκαλος: Τρελός είμαι να δώσω συντάξεις 600 ευρώ

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2015, 11:42 / Ανανεώθηκε 2 Σεπτεμβρίου 2015, 11:43
Γιώργος Κατρούγκαλος: Τρελός είμαι να δώσω συντάξεις 600 ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Για «εντελώς κατασκευασμένη είδηση», έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για συντάξεις 600 ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για «εντελώς κατασκευασμένη είδηση», έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για συντάξεις 600 ευρώ. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε χαρακτηριστικά: «Τρελός είμαι να δώσω συντάξεις 600 ευρώ». 

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κατρούγκαλος, «ο λόγος που συγκροτήθηκε η επιτροπή είναι για να μην γίνουν μειώσεις συντάξεων».  

«Στο μνημόνιο περιλαμβάνεται ως δέσμευση η υποχρέωση να συνεχίσουμε τις δεσμεύσεις του 2010 και 11 που φέρνουν μειώσεις των συντάξεων. Αντί να επιμείνουν στην εφαρμογή να μας δώσουν τη δυνατότητα να υποβάλλουμε μια δικη μας πρόταση αυτό πετύχαμε στην διαπραγμάτευση», πρόσθεσε. 

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως δεν ισχύει τίποτα για ρήτρα μηδενικού ελείμματος και όριο συντάξεων 600 ευρώ. 

Εφ.ΣΥΝ: Σχέδιο - σοκ Κατρούγκαλου για συντάξεις 600 ευρώ

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, για όσους τώρα ή στο μέλλον πάρουν σύνταξη αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι.

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η επιτροπή Σοφώνεπεξεργάζεται ένα σχέδιο που φέρνει ανατροπές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ασφαλιστικού με τέσσερα Ταμεία (ΊΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις αποδόσεις συντάξεων κλπ) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφαπαξ κλπ

Η Εφημερίδα γράφει πως  προβλέπεται μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας, της τάξης δηλαδή των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις.