ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντούρος: «Οι λύσεις δεν είναι ποτέ μαύρες ή άσπρες»

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2015, 18:01 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2015, 16:37
Διαμαντούρος: «Οι λύσεις δεν είναι ποτέ μαύρες ή άσπρες»
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι λύσεις δεν είναι ποτέ μαύρες ή άσπρες» σημείωσε ο επικεφαλής του  ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικηφόρος Διαμαντούρος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Οι λύσεις δεν είναι ποτέ μαύρες ή άσπρες» σημείωσε ο επικεφαλής του  ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικηφόρος Διαμαντούρος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Κοιτάξτε, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλοϊκά. Οι λύσεις δεν είναι ποτέ μαύρες ή άσπρες. Άρα και οι λύσεις δεν είναι: "απολύω, βαστάω". Είναι πώς αξιοποιώ καλύτερα το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όμως το περνάω από κάποιες αξιοκρατικές διαδικασίες για να ελέγξω την ποιότητά του. Και αφής στιγμής την έχω ελέγξει και την έχω αξιολογήσει, εκεί μπορώ να καταλήξω εάν χρειάζεται ή δεν χρειάζεται ο Διαμαντούρος και εάν δεν χρειάζεται και υπάρχουν λόγοι σοβαροί [...] τότε θα κοιτάξουμε...» υπογράμμισε ο κ. Διαμαντούρος και πρόσθεσε: 

Η απόλυση είναι -νομίζω- το τελευταίο, στο οποίο θα φτάσει κανείς, αφού όμως έχει κάνει τις διαδικασίες αξιολόγησης, για να είναι η οποιαδήποτε απόφαση και διαφανής και τεκμηριωμένη.

Ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού σημείωσε ότι είναι αναγκαία η ηρεμία και ο σχεδιασμός σε μακροπρόθεσμη προοπτική για να λειτουργήσει σωστά η δημόσια διοίκηση, χωρίς «αναστατώσεις», κυρίως σε ό,τι αφορά τις πολιτικές αποφάσεις σε κάθε κυβερνητική αλλαγή που επηρεάζουν τη διοίκηση.

Έφερε δε, ως παράδειγμα τον τομέα της Παιδείας και την «τάση», που «υπάρχει ιστορικά στην Ελλάδα», ο «κάθε υπουργός, όταν αναλαμβάνει, να παίρνει την πρωτοβουλία και να κάνει μια δική του μεταρρύθμιση».

«Ε, εάν έχεις συνεχώς αναστάτωση, προφανώς δεν δουλεύει η δημόσια διοίκηση και δεν δουλεύει το υπουργείο. Ακούστε. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει ο κοινός νους. Ο κοινός νους σημαίνει ότι προσεγγίζεις τα πράγματα προσεκτικά, με ένα στόχο μακροπρόθεσμο, για να μπορέσεις να βάλεις τις βάσεις για κάτι, το οποίο θα δουλέψει. Εάν κάθε φορά ανατρέπεις τα πάντα, προφανέστατα, δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμη πολιτική, δεν μπορεί να υπάρξει μια λογική και δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι διαδικασίες, όποιες και να είναι όσο και καλές να είναι. Και εξαιρετικές να είναι οι διαδικασίες, εάν τις ανατρέπεις κάθε τρεις και λίγο, δημιουργείς ανασφάλεια και η ανασφάλεια επηρεάζει αρνητικά και τις συμπεριφορές των ανθρώπων» είπε ο κ. Διαμαντούρος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr