current views are: 5

16 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:13

Λαφαζάνης: Μέρκελ και Σόιμπλε θα πάθουν ιλίγγους αν βγει τρίτη η Λαϊκή Ενότητα

Σε εξέλιξη είναι η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση 12:13’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη είναι η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας απορρίπτοντας μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύοντας επίθεση κατά Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι «απόλυτα κρίσιμες αυτές οι εκλογές και η ψήφος αυτές τις μέρες» σημειώνοντας ότι «το δίλημμα των δύο “μονομάχων”, με τα “περιποιημένα” από δημοσκοπήσεις ποσοστά, είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης».

Και άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι πρωτοφανές για αριστερό κόμμα «ψηφίζουμε πρωθυπουργό» προσθέτοντας:

Το πολιτικό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του, είναι παλαιό, δεν έχει να προτείνει τίποτα στον ελληνικό λαό. Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί ή αν θα σταματήσει η μνημονιακή λεηλασία. Το δίλημμα των εκλογών είναι Λαϊκή Ενότητα ή τρίτο μνημόνιο.  Αυτό που θα μετρήσει μετεκλογικά είναι η δύναμη της ΛΑΕ που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Αυτό που θα μετρήσει μετεκλογικά είναι η δύναμη της ΛΑΕ που θα καθορίσει τις εξελίξεις αν βγούμε ισχυροί, ακυρώνονται τα μνημόνια και αποσυντίθεται η μνημονιακή συναίνεση.

Τόνισε ότι «δεν ψηφίζουμε Λαφαζάνη στις εκλογές, δεν προσωποποιούμε τα πράγματα. Ψηφίζουμε Λαϊκή Ενότητα».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ πρόσθεσε ότι «ο λαός δε φοβάται-άλλοι προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να παρουσιάσουν τις εναλλακτικές ως κόλαση. Η προοδευτική εναλλακτική λύση στη χώρα θα φέρει ανεργία και το εθνικό νόμισμα 1,5 εκατ. ανέργους; Η προοδευτική εναλλακτική λύση θα φέρει τη παραγωγική διάλυση; Μα ήδη έχουμε! Η προοδευτική εναλλακτική λύση θα φέρει τη φτώχεια; Μα ήδη ο ελληνικός λαός βιώνει τη φτώχεια. Δε φοβόμαστε την εναλλακτική λύση, αλλά την υποτέλεια, τη λεηλασία, τη νεοαποικιοκρατία».

Ο κ. Λαφαζάνης- έστω και διστακτικά- έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη η ΛΑΕ να κατακτήσει την τρίτη θέση στις επικειμένες εκλογές προκειμένου,  λέγοντας ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ενώ όπως σημείωσε «αν είμαστε τρίτοι το βράδυ των εκλογών θα πέσει θρήνος στο κατεστημένο των Βρυξελλών. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πάθουν ιλίγγους από τη Δευτέρα αν δουν μια δύναμη που τους απειλεί ισχυρή».

 Σε ό,τι αφορά τα λεχθέντα του κ. Τσίπρα  περί χαρακτήρα «παρά φύσιν» που θα είχε μια συνεργασία κυβερνητική με τη ΝΔ, ο επικεφαλής της Λαϊκης Ενότητας, σημείωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολιτικά αναξιόπιστος. «Να τη χαίρονται αυτή τη κυβέρνηση που θα είναι μνημονιακός εφιάλτης για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «μνημόνια δεν στηρίζουμε, ούτε εφαρμόζουμε! Είμαστε σε πόλεμο με τα μνημόνια».

Για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού, ο κ. Λαφαζάνης, είπε πως χρειάζεται ισχυρή χρηματοδότηση από την ΕΕ για την στήριξή τους.

Τέλος αναφέρθηκε στην εναλλακτική προοπτική της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, σημειώνοντας:

Κάθε επιλογή έχει τις δικές της δυσκολίες. το θέμα είναι όμως να υπάρχουν προοπτικές! Μια εναλλακτική προοπτική που θα θέσει θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη θα φέρει μικρές αναταράξεις, όχι όμως δυσκολίες ανυπέρβλητες.


σχετικα αρθρα