Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 2

17 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση04:16

Μέσω συναίνεσης και… Φλαμπουράρη η τελική επίθεση της Ν.Δ.

Έτοιμοι για την έκπληξη των εκλογών δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης, το απόγευμα της Κυριακής.

Δημοσίευση 04:16’
αρθρο-newpost

Έτοιμοι για την έκπληξη των εκλογών δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης, το απόγευμα της Κυριακής.

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Έτοιμοι για την έκπληξη των εκλογών δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης, το απόγευμα της Κυριακής. Στη Συγγρού και στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη βλέπουν ημέρα με την ημέρα τα ποσοστά δημοφιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. να βελτιώνονται και μαζί να αυξάνονται οι προοπτικές νίκης, που έμοιαζε αδιανόητη προ λίγων εβδομάδων.

Εκτιμούν, δε, ότι τα τελικά διλήμματα της Ν.Δ. ενόψει της κάλπης, δηλαδή περιπέτεια ή σταθερότητα, ψέματα ή αλήθεια, ένταση ή συνεννόηση απευθύνονται ακριβώς στον πυρήνα του προβληματισμού μεγάλης μερίδας των πολιτών και, υπό αυτή την έννοια, μπορούν να τους κάνουν να επιλέξουν τελικά τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του υπέρ της συνεννόησης και της συναίνεσης και στην αποψινή κεντρική συγκέντρωση στην Ομόνοια, με την οποία και κορυφώνεται η προεκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντων των δύο πρ. Πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή (ο οποίος χθες εξέδωσε μία θερμή ανακοίνωση στήριξης του Μεϊμαράκη) και Αντ. Σαμαρά αλλά και των κορυφαίων του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης θα απευθύνει προσκλητήριο προς το σύνολο των πολιτών που επιθυμούν την εδραίωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά και την εμπέδωση πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας με ορίζοντα 4ετίας. 

Μάννα εξ ουρανού για τη Συγγρού αποτέλεσαν, εξάλλου, και οι αποκαλύψεις για τις μετοχές του τεως Υπουργού Επικρατείας και πολιτικού πατέρα του κ. Αλ. Τσίπρα, κ. Αλ. Φλαμπουράρη που κυριάρχησαν τα δύο τελευταία 24ώρα στα ΜΜΕ. Παρά το γεγονός ότι, επίσημα, ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να πάρει θέση στο ζήτημα αλλά και το ότι η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Συγγρού είναι μάλλον υπαινικτική παρά καταγγελτική, η εικόνα του κ. Φλαμπουράρη να δίνει, σε διάστημα λίγων ωρών, διαφορετικές εξηγήσεις για το εάν έχει ή όχι στην κατοχή του μετοχές κατασκευαστικής που έλαβε δημόσια έργα, αποτέλεσε ένα μεγάλο δώρο και, παράλληλα, ένα ισχυρό πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ που, όλο το τελευταίο διάστημα, επενδύει στο πεδίο της διαφάνειας. 

Η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του εγγράφου για τη μεταβίβαση των μετοχών που ο κ. Φλαμπουράρης είχε στην κατοχή του μέχρι και τις εκλογές αλλά και η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τη…. Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτέλεσαν αφορμή για μία εξόχως υπαινικτική ανακοίνωση από πλευράς Ν.Δ, με την οποία καλείται η δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση. 

«Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας» σημειώνει η Ν.Δ. ζητώντας από τις δικαστικες αρχές να διερευνήσουν, επιπλέον, και εάν η μεταβίβαση είναι εικονική, αφορά δηλαδή παρένθετο πρόσωπο, «δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική».

Το ζουμί, ωστόσο, της ανακοίνωσης της Ν.Δ. βρίσκεται στην καταληκτική της επισήμανση. «Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν» σημειώνει η Συγγρού. Και η αλήθεια είναι ότι οι χειρισμοί στην υπόθεση αυτή, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν περαιτέρω κραδασμούς στο δοκιμαζόμενο ακροατήριο της Κουμουνδούρου, κάτι που, προφανώς, η Ν.Δ. δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτο.  


σχετικα αρθρα