ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Παραλήρημα ούγγρων αξιωματούχων για το προσφυγικό

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2015, 15:19 / Ανανεώθηκε 17 Σεπτεμβρίου 2015, 15:19
ΥΠΕΞ: Παραλήρημα ούγγρων αξιωματούχων για το προσφυγικό
Facebook Twitter Whatsapp

Για παραλήρημα των ούγγρων αξιωματούχων με αφορμή την κρίση στο προσφυγικό κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις συνεχείς επιθετικές δηλώσεις για τη στάση της Ελλάδας στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για παραλήρημα των ούγγρων αξιωματούχων με αφορμή την κρίση στο προσφυγικό κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις συνεχείς επιθετικές δηλώσεις για τη στάση της Ελλάδας στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε:

Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τόσο το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας αλλά, κυρίως, την «απαράδεκτη» -σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ- συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου.

Η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια, δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι προφανές ότι το βάρος της άνευ προηγουμένου τρέχουσας προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να το επωμιστεί μία μόνο χώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα που κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Η έκτακτη αυτή περίσταση απαιτεί ανθρωπιά, συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμό με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και όχι αποτρόπαιο κυνισμό, προκλητικές δηλώσεις, χρήση βίας και επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη.