ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Μυλόπουλου από την ΕΡΤ3 μετά τον σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2015, 16:44 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2015, 16:10
Παραίτηση Μυλόπουλου από την ΕΡΤ3 μετά τον σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του
Facebook Twitter Whatsapp

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3, Γιάννης Μυλόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν πολιτικές του τοποθετήσεις στο Facebook. 

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3, Γιάννης Μυλόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν πολιτικές του τοποθετήσεις στο Facebook. 

Η παραίτηση του κ. Μυλόπουλου έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ, με τον καθηγητή να αναφέρει σε σχετική επιστολή.

Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε και την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πολιτικών μου προτιμήσεων και απόψεων και προκειμένου να μη δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια για την αμερόληπτη και αντικειμενική λειτουργία της ΕΡΤ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της ΔΕ της ΕΡΤ3. 

Με εκτίμηση
Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος

Οι αναρτήσεις και η αντίδραση της ΝΔ

Ο κ. Μυλόπουλος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχόλια που στρέφονταν κατά του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οι αναρτήσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την παραίτηση ή την απομάκρυνση του κ. Μυλόπουλου.

«Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην προσωπική άποψη. Κάθε πολίτης που υπηρετεί ως δημόσιος λειτουργός σε θεσμικό ρόλο, ωστόσο, οφείλει να γνωρίζει πως το ύφος και το ήθος με το οποίο εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, αντανακλούν στο θεσμικό ρόλο που υπηρετεί. Αυτό φαίνεται πως δεν το αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και εκθέτει το σύνολο της ΕΡΤ με όσα γλαφυρά αναρτά δημοσίως στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και τα οποία έλαβαν ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα σήμερα στον τύπο. Ένας άνθρωπος που υπηρετεί θεσμικά τη δημόσια ενημέρωση, οφείλει να γνωρίζει πως στην εποχή των νέων μέσων, τα social media, αποτελούν δημόσιο βήμα, ισοδύναμο –αν όχι υπέρτερο σε πολλές περιπτώσεις- των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης και διάχυσης απόψεων» ανέφερε η ανακοίνωση που προσθέτει:

Κι αν ακόμα δεχτεί κάποιος, πως ο θεσμικός ρόλος του προέδρου της ΕΡΤ3 δεν απαγορεύει στον κ. Μυλόπουλο να εκφράζει δημόσια τις πολιτικές του απόψεις και προτιμήσεις, σίγουρα δεν του επιτρέπει να χλευάζει, να ειρωνεύεται, να προσβάλει τον τέταρτο θεσμικό πυλώνα της Δημοκρατίας μας, που είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και οποιονδήποτε άλλον πολίτη.

Το ύφος και το ήθος με το οποίο επιθυμεί να εκφράζεται κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης που τον διόρισε και να αναπαράγει την πιο λαϊκίστικη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μυλόπουλος, δικαιούται να τα διατηρήσει, αν μάλιστα πιστεύει πως αντιστοιχούν στο επίπεδο ενός πανεπιστημιακού δασκάλου.

Δεν δικαιούται όμως, να διατηρεί παράλληλα και να ευτελίζει, τη θεσμική ιδιότητα που του δόθηκε για να υπηρετήσει –υποτίθεται- την ποιότητα και την αντικειμενικότητα της δημόσιας έκφρασης και ενημέρωσης.

Η Δ.Ε. της ΝΔ καταλήγει σημειώνοντας ότι «αν ο κ. Μυλόπουλος δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ3, οφείλει η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση της ΕΡΤ να του αφαιρέσουν τη θεσμική ιδιότητα που κατέχει, για να την αποκαταστήσουν και να την προστατέψουν».

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr