ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια ΣΕΤΕ σε Τσίπρα

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2015, 02:01 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2015, 09:20
Συγχαρητήρια ΣΕΤΕ σε Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Τα συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασαν ο συλλογικός φορέας των τουριστικών επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του.

Τα συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασαν ο συλλογικός φορέας των τουριστικών επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση:

Ευελπιστούμε πως με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας μας με αποφασιστικότητα, τόλμη αλλά και ρεαλισμό, ώστε να ανακτηθεί η σταθερότητα και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης» τονίζουν στην ανακοίνωση. Στο πλέγμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η σύνθεση των πολιτικών που θα εφαρμοστούν και η ταχύτητα στην υλοποίησή τους, είναι οι παράγοντες από τους οποίους θα κριθεί η πορεία της χώρας.

Ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κύριο μοχλό για την αύξηση του ΑΕΠ, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών. Το αμέσως επόμενο διάστημα, τονίζεται, είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του Οδικού Χάρτη που έχει εκπονήσει ο ΣΕΤΕ, στοχεύοντας τα 3,3 δισ. ευρώ επενδύσεων ετησίως και τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας με ορίζοντα το 2021.

Ως προτεραιότητα ο ΣΕΤΕ θέτει τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος με δεδομένη την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και την επάνοδό του στα επίπεδα των ανταγωνιστών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενεργοποίηση ενός πλήρους πλάνου ενεργειών υποστήριξης και επίλυσης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στο ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr