ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το Νοέμβριο αρχίζει η μετεγκατάσταση προσφύγων προς τις χώρες της ΕΕ (Βίντεο)

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2015, 02:57 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2015, 03:08
Τσίπρας: Το Νοέμβριο αρχίζει η μετεγκατάσταση προσφύγων προς τις χώρες της ΕΕ (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση, όπου τόνισε πως η διαδικασία μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων θα αρχίσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως είπε, «έγινε ένα θετικό βήμα, καθώς η ΕΕ συνειδητοποιεί πως το προσφυγικό είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι πρέπει να ενεργήσει από κοινού. Η ΕΕ συνειδητοποιεί έστω και αργά πως ο άνθρωπος πρέπει να μπει πρώτα στο επίκεντρο και μετά η οικονομία». 

«Παρά τις διαφωνίες υπήρξε μία απόφαση που επιβεβαιώνει την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, την ενίσχυση των χωρών υποδοχής και τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως η διαδικασία μετεγκατάστασης και επιστροφής θα πρέπει να έχει αρχίσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, «κάτι που διασφαλίζει ότι τα κράτη – μέλη δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μη μετατραπεί το Αιγαίο και η Μεσόγειος σε υγρό τάφο χιλιάδων προσφύγων.