ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Ισραηλιτικού Συμβουλίου στον Τσίπρα για τον Καμμένο

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2015, 20:33 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2015, 20:40
Επιστολή Ισραηλιτικού Συμβουλίου στον Τσίπρα για τον Καμμένο
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, ως ένα μήνυμα ότι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στην Ελλάδα, απέστειλε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας στον Αλέξη Τσίπρα. 

Επιστολή με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, ως ένα μήνυμα ότι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στην Ελλάδα, απέστειλε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας στον Αλέξη Τσίπρα. 

Στο έγγραφό του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο μιλά για ένα πρόσωπο που ''είχε διατυπώσει χυδαίες και προσβλητικές απόψεις για τους Εβραίους που έθιγαν ταυτόχρονα τον πολιτισμό και το δημοκρατικό συναίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας''.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμά συγχαρητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την επανεκλογή σας και την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι και την Τετάρτη, 22 και 23 Σεπτεμβρίου, ήταν για τους Έλληνες Εβραίους και τους Εβραίους όλου του κόσμου, η ημέρα του Εξιλασμού, Γιομ Κιπούρ, ημέρα πλήρους αργίας, αφιερωμένη στην κρίση, στη σκέψη, στην αυτοκριτική, στην αυτογνωσία και στη συγχώρεση. Σύμφωνα με την Εβραϊκή θρησκεία, τούτη η ημέρα είναι ημέρα προσευχής και παράκλησης προς τον Θεό για να χαρίζει σε όλη την ανθρωπότητα υγεία, ειρήνη και δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, κύριε Πρόεδρε, που τούτη ακριβώς την ημέρα, μετά από τα μηνύματα αγανάκτησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης χιλιάδων συμπολιτών μας  που έστειλαν ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, απομακρύνθηκε από την κυβέρνησή σας ένα πρόσωπο που είχε διατυπώσει χυδαίες και προσβλητικές απόψεις για τους Εβραίους που έθιγαν ταυτόχρονα τον πολιτισμό και το δημοκρατικό συναίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας.

Με την απομάκρυνση αυτού του προσώπου από την κυβέρνησή σας στάλθηκε ένα μήνυμα ότι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρέπει να έχουν θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.