ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εικονική πραγματικότητα το πλεόνασμα - Έρχονται οι φόροι του τρίτου μνημονίου

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2015, 19:56 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2015, 19:56
ΝΔ: Εικονική πραγματικότητα το πλεόνασμα - Έρχονται οι φόροι του τρίτου μνημονίου
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ «για την υστέρηση εσόδων και την φοροεπιδρομή που σχεδιάζει για την κάλυψη της "μαύρης τρύπας" του προϋπολογισμού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ «για την υστέρηση εσόδων και την φοροεπιδρομή που σχεδιάζει για την κάλυψη της "μαύρης τρύπας" του προϋπολογισμού».
 
«Σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015 που δημοσιεύτηκε χθες:
1.    Το πρωτογενές ισοζύγιο του Κρατικού Π/Υ (έσοδα - έξοδα, πλην τόκων), εμφανίζει πλεόνασμα 3.798 εκατ. €, καταγράφοντας 535 εκατ. € υπέρβαση του στόχου.
2.    Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Π/Υ, όμως, υστερούν δραματικά κατά 4.153 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου.
3.    Την ίδια στιγμή οι δαπάνες εμφανίζουν υστέρηση κατά 4.744 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου» τονίζει η ΝΔ.

Η Συγγρού προσθέτει πωε «είναι πασιφανές ότι, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι "εικονική πραγματικότητα" και οφείλεται στην εσωτερική στάση πληρωμών. Ακόμη και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι 1.527 εκατ. ευρώ χαμηλότερες από το στόχο, και 1.745 εκατ. ευρώ χαμηλότερες από πέρυσι, γεγονός που θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην εισροή πόρων από την ΕΕ τους επόμενους μήνες.
Έτσι, εύλογα, οι συζητήσεις στα Μέσα Ενημέρωσης εστιάστηκαν όχι στην «εικονική πραγματικότητα» του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά στη δραματική υστέρηση εσόδων, η "μαύρη τρύπα" των οποίων ενδέχεται να "καταπιεί" τις νέες θυσίες των ελλήνων πολιτών που επιβάλλουν τα επώδυνα μέτρα του 3ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου (ν. 4336/2015).

H NΔ τονίζει ότι «το Υπουργείο Οικονομικών, με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, έσπευσε να "καθησυχάσει" τον ελληνικό λαό "ότι δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος", σε όσους … ήδη προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου» και εξηγεί ότι έτσι:

  • Όταν ο φορολογούμενος θα λάβει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, στο ίδιο ύψος, αλλά σε λιγότερες δόσεις από πέρυσι, το εκκαθαριστικό με την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, το εκκαθαριστικό του αυξημένου φόρου «πολυτελούς διαβίωσης», όταν θα κληθεί να πληρώσει αυξημένο φόρο στα ενοίκια, όταν θα αυξηθούν οι κατασχέσεις στο λογαριασμό του λόγω μείωσης του ακατάσχετου ορίου, όταν θα πληρώσει επιπλέον επιτόκιο στη δόση της οφειλής του που ρύθμισε,
  • Όταν η επιχείρηση θα πληρώσει αυξημένο φόρο και αυξημένη προκαταβολή φόρου σε συνθήκες δραματικής έλλειψης ρευστότητας,
  • Όταν ο αγρότης θα πληρώσει διπλάσιο φόρο, τριπλάσιες εισφορές στον ΟΓΑ και τετραπλάσια σχεδόν προκαταβολή φόρου, ενώ θα καταργηθεί και η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ που χρησιμοποιεί στην αγροτική του παραγωγή,
  • Όταν ο νησιώτης θα πληρώσει αυξημένο κατά 30% ΦΠΑ μετά την κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά, να μην ανησυχεί …

Δεν είναι νέοι φόροι. Είναι οι φόροι του 3ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου… Φόροι που διαπραγματεύτηκε, έφερε και ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

Η ΝΔ καταλήγει αναφέροντας «φόροι, φόροι και πάλι φόροι, καθώς είναι η μόνη συνταγή που γνωρίζει η συγκυβέρνηση για να συντηρεί το κομματικό, συγγενικό, μεγάλο Κράτος, αδιαφορώντας αν στραγγαλίζει την οικονομία, διώχνει τις επενδύσεις και αυξάνει την ανεργία».