ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα αποφάσεων στη Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2015, 13:25 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2015, 13:40
Ώρα αποφάσεων στη Νέα Δημοκρατία
Facebook Twitter Whatsapp

Οι όροι της εσωκομματικής αναμέτρησης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθορίζονται μέσα στις επόμενες λίγες ώρες, καθώς οι πρωταγωνιστές ετοιμάζονται να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Οι όροι της εσωκομματικής αναμέτρησης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθορίζονται μέσα στις επόμενες λίγες ώρες, καθώς οι πρωταγωνιστές ετοιμάζονται να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται, πολύ σύντομα, να ανακοινώσει την τελική του απόφαση μετά από ένα μπαράζ διαβουλεύσεων και πιέσεων που δέχθηκε προκειμένου να ηγηθεί εκ νέου του κόμματος. Βασικό στήριγμα σε αυτή την προσπάθεια του κ. Μεϊμαράκη, εφόσον δεχθεί να είναι υποψήφιος φυσικά, θα είναι η «καραμανλική» πτέρυγα και, συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής που δεν θα διστάσει να του παράσχει εμφανή στήριξη. Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να λάβει στήριξη και από σειρά κορυφαίων, μεταξύ άλλων τους Ν. Δένδια, Ντόρα Μπακογιάννη, Ευρ. Στυλιανίδη κ.ο.κ. και η απόφασή του, πιθανώς θετική, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 24ώρων αν όχι μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις του και, επί του παρόντος, επιχειρεί να διαχειριστεί το σχήμα εντός της οικογένειας, καθώς η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι στηρίζει Μεϊμαράκη κι αν ο τελευταίος δεν κατέβει εξετάζει ακόμη και ο ενδεχόμενο να είναι η ίδια υποψήφια, αν και είναι ένα σενάριο που δεν έχει πολλές πιθανότητες. Η ρελάνς Μητσοτάκη θα έρθει μέσω του επίτιμου Προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το όνομα του οποίου θα φιγουράρει στην 50η θέση με τις υπογραφές που θα καταθέσει ο υποψήφιος.

Ενεργά κινείται για την κούρσα διαδοχής και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να τρέξει ακόμη και απέναντι στον Ευ. Μεϊμαράκη. Ο κ. Τζιτζικώστας περιλαμβάνεται στα στελέχη της νεότερης γενιάς, έχει πολλές συμπάθειες στον «καραμανλικό» χώρο, ωστόσο έχει και το μειονέκτημα ότι δεν έχει δικαίωμα εκλογής στη βουλή μέχρι και το 2019, εκτός αν βέβαια η ΝΔ κερδίσει στις επόμενες εκλογές οπότε κάλλιστα θα είναι Πρωθυπουργός, χωρίς να είναι βουλευτής!

Υπογραφές, με «σαμαρικό» πρόσημο, μαζεύει και ο κ. Βασίλης Κικίλιας, που επίσης θα επιδιώξει να εκφράσει το νέο και να κεφαλαιοποιήσει τη δημοφιλία του ενώ θα έχει ενδιαφέρον ποιος εκ των Κικίλια, Μητσοτάκη και Βορίδη, ου όλα δείχνουν ότι επίσης θα κατέλθει, θα κερδίσουν την υποστήριξη του «σαμαρικού» στρατοπέδου.