ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους της Βραζιλίας και του Ισημερινού (φωτό)

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2015, 19:37 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2015, 21:15
Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους της Βραζιλίας και του Ισημερινού (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίμα Ρούσεφ συναντήθηκε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά και του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης κατά τη συνάντησή του με την κ. Ρούσεφ ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια. Προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία τους τομείς αυτούς, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης συζητήθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ενώ ο κ. Τσίπρας προσκάλεσε την Ντίλμα Ρούσεφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα. Παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. 

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισημερινού αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν το ζήτημα του Χρέους και η σημασία της αναδιάρθρωσής του για την οικονομική ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr