ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

της Ντίας Μούλου - Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2015, 16:31 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2015, 19:39
Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά με φόντο το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και την ομιλία του στο ίδρυμα Κλίντον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά με φόντο το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και την ομιλία του στο ίδρυμα Κλίντον.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, με το Μέγαρο Μαξίμου στη συνέχεια να… σηκώνει το γάντι.

Σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στο ίδρυμα Κλίντον και τη συζήτησή του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα απροετοίμαστο και τον κατηγόρησε για αλαζονεία.

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα σου, οφείλεις να πας άρτια προετοιμασμένος. Και δεν είναι κακό να έχεις και έναν μεταφραστή για να κερδίζεις και χρόνο, καθότι η μετάφραση σου δίνει αυτή τη δυνατότητα και πάρα πολλοί ξένοι ηγέτες το χρησιμοποιούν. Δυστυχώς, πολλές φορές, η σιγουριά που αισθάνεται κανείς μέχρι και επίπεδο αλαζονείας, δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες σου. Και, αντί να εκπέμψεις τη σιγουριά, εκπέμπεις αμηχανία. Εκπέμπεις ένα ύφος, που δείχνει ότι αυτά που λες δεν τα πιστεύεις και πολύ περισσότερο δεν τιμάς και τη χώρα που εκπροσωπείς. Φαίνεται ότι έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις που κρατούσαν πολλές ώρες, απροετοίμαστος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. 

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «βλέπει» περιθώρια βελτίωσης στον πρωθυπουργό, «αν φύγει από την αλαζονική στάση που έχει».

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ, έκανε λόγο για «γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους» και κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη «να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ώστε να βγάλει - αν είναι σε θέση - τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα». 

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να κατηγορεί ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις, όταν το κόμμα του ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών», σημείωσε το Μαξίμου.

Δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση, η Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας «θλιβερό το να μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας σου και να γελά το ακροατήριο».