ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάκελοι-«φωτιά» για πόθεν έσχες υπουργών

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2015, 20:42 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2015, 20:42
Φάκελοι-«φωτιά» για πόθεν έσχες υπουργών
Intime News Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το Mega, φάκελοι για το πόθεν έσχες δύο κυβερνητικών στελεχών.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το Mega, φάκελοι για το πόθεν έσχες δύο κυβερνητικών στελεχών.

Ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που επί τρία συνεχή έτη δεν είχε δηλώσει ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, το οποίο δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση στο πόθεν έσχες του, ενώ ο δεύτερος, μετοχές κυβερνητικού στελέχους σε ιδιωτική εταιρεία.

Υπάρχουν ακόμη δύο φάκελοι για νυν και πρώην βουλευτές. Ο ένας εξ αυτών σχετίζεται με πρώην βουλευτή, ο οποίος έχει φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να ελεγχθούν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και ο άλλος βουλευτή που φέρεται να έχει αρκετές «τρύπες» στο πόθεν έσχες του.

Σε δηλώσεις της στο Mega, η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι στο σύντομο διάστημα της θητείας της παρέλαβε από την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής μια σειρά από εκκρεμότητες, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές.

Πρόσθεσε ότι στην τελευταία προεκλογική περίοδο ήταν σε διερεύνηση και εξετάστηκαν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες με τη δική της συμμετοχή ως πρόεδρος της Επιτροπής σειρά τεσσάρων περιπτώσεων υπόχρεων με προβληματικά πόθεν έσχες.

«Αυτά τα πόθεν έσχες θα πρέπει να εξεταστούν από τη νέα Επιτροπή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό» είπε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr