ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: «Μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος και όχι ως υποψήφιος»

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2015, 14:55 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2015, 16:50
Μεϊμαράκης: «Μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος και όχι ως υποψήφιος»
Facebook Twitter Whatsapp

Την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΝΔ αναμένει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για να κανει αποδέκτες τις προτάσεις της ΚΕΦΕ, ενώ όπως διευκρίνισε μιλώντας σήμερα στους πολιτικούς συντάκτες χθες παρενέβη στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος για να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαδικασία και όχι ως υποψήφιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

του Πάνου Ρασσιά

Την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΝΔ αναμένει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για να κανει αποδέκτες τις προτάσεις της ΚΕΦΕ, ενώ όπως διευκρίνισε μιλώντας σήμερα στους πολιτικούς συντάκτες χθες παρενέβη στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος για να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαδικασία και όχι ως υποψήφιος.

«Αν ο νομικός σύμβουλος πει οτι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θεμα ειναι λήξαν και προχωρά η διαδικασια. Αλλα τον ψάχνουμε και σημερα απο το πρωί. Η διαδικασια θα διασφαλιστεί ο διαγωνισμός θα ειναι σωστός με διαφάνεια και νομιμότητα. Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας ειναι θεμα του προέδρου του κομματος και εγω χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως προεδρος του κομματος και όχι ως υποψήφιος. Αν η επιλογή της εταιρίας δεν ειναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τοτε ποιες ειναι οι αρμοδιότητες της και τι συζητούν ενα μήνα;», σημειωσε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Όπως υπενθύμισε, την Παρασκευή υπήρξε ομοφωνία για τις τεχνικές προδιαγραφές και το μονο που εκκρεμούσε ηταν η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, ο οποίος δεν εχει εμφανιστεί, για το αν συμβαδίζει με το νέο νόμο ο διαγωνισμός, καθώς η νομοθεσία εχει αλλάξει απο το 2009. 

Τη Δευτέρα όμως, οπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Τσιμάρας εμφανίστηκε και είπε οτι βρήκε εταιρία, χωρις να την κατονομάσει. Ο ιδιος, επειδή απο την αρχή ζητούσε τεχνικές προδιαγραφές και νομικό πλαισιο, για αυτο περασε χθες απο την ΚΕΦΕ. «Ειναι δυνατόν προεδρος του κομματος να μην μπορει να μπει στην ΚΕΦΕ;  Τι ειναι ιερατείο; Εγω πρεπει να εγγυηθώ τη διαφάνεια, διαχειριζόμαστε κρατικό χρήμα», ανέφερε. 

Οπως κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης το θεμα ειναι λήξαν απο τη στιγμη που ο νομικός σύμβουλος θα γνωμοδοτήσει. "Αυτο δεν ειναι θεμα της ΚΕΦΕ;", σημειωσε, ενω απαντώντας στη χθεσινοβραδινή δήλωση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, οτι η επιλογή της εταιρίας δεν ειναι θεμα της ΚΕΦΕ, τονισε "Τοτε γιατι το συζητάνε ενα μήνα εκεί; Και αν δεν ειναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ τι κάνουν εκεί; Ποιος θα την ορίσει ο γενικός διευθυντής που ειναι διορισμένος;" 

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη επεσήμαναν το γεγονός οτι η ανάρτηση στο διαδίκτυο,  τελικά αργά χθες το βράδυ στις 23:30, των τεχνικών προδιαγραφών για τις εταιρίες, ήρθε επειτα απο την παρεμβαση του προέδρου του κομματος, η οποία απαντά οπως ελεγαν οι συνεργάτες του και σε οσους διαρρέουν οτι θα αποσυρθεί απο τη διαδικασια. Το αντίθετο επιδιώκει ο κ. Μεϊμαράκης λένε, να διασφαλιστεί η διαδικασια και να φτάσει μέχρι τέλους. "Άλλοι θα φτάσουν;...", σημείωναν με νόημα, ενω δεν σχολίαζαν το θεμα Συνεδρίου, το οποίο οπως ελεγαν "δεν το βλέπουν"... 

Σχετικά με το αίτημα του Άδωνη Γεωργιάδη για συναντηση των τεσσάρων υποψηφίων πριν την Κοινοβουλευτική Ομαδα, η πλευρά Μεϊμαράκης απαντά πως ο προεδρος της ΝΔ μιλά με όλους, δεν εχει αρνηθεί ποτέ να τους δει, υπενθυμιζοντας οτι η τελευταία συναντηση των τεσσάρων έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκης.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr